Articole recomandate

Informații despre piață 02/17/2020
Un nou update cu privire la operațiunile DACHSER din China

Continuăm să vă ținem la curent cu starea de funcționare a sucursalelor noastre și noutățile din China.

Statut general

Fabricile își reiau activitatea treptat, dar foarte lent. Autoritățile lucrează din greu pentru a opri răspândirea virusului, acum cunoscut sub numele de COVID-19, numit oficial de Organizația Mondială a Sănătății. Pentru a preveni infecția la locul de muncă, întreprinderile sunt obligate să depună cereri la autoritățile locale înainte de a li se permite reluarea activității. Solicitanții trebuie să demonstreze că respectă cerințe stricte de igienă și sunt capabili să ofere consumabile adecvate de igienă forței de muncă.

Agențiile DACHSER

Toate agențiile DACHSER funcționează. Unele dintre sucursale sunt închise în timpul procesului de depunere al cererilor, cu toate acestea, personalul lucrează de acasă, iar operațiunile sunt gestionate de la distanță. Vă rugăm să ne scuzați pentru întârzierea în unele procese, deoarece majoritatea unităților din lanțul de furnizare din China nu funcționează la capacitate maximă.

 • sucursalele DACHSER din Nanjing și Suzhou își vor relua activitatea odată cu aprobarea autorităților;
 • Wuhan este închis și programul va fi redeschis pe 24 februarie, sub rezerva modificărilor în funcție de situație;
 • membrii echipei noastre lucrează de acasă
 • filiala din Hong Kong este pe deplin operațională. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și vă vom anunța dacă abilitatea noastră de a opera este afectată.

Logistica transporturilor în China

În timp ce facem tot posibilul să vă menținem lanțul de aprovizionare cât mai constant posibil, vă rugăm să luați în considerare faptul că alte unități din lanțul de aprovizionare nu funcționează încă la capacitatea maximă. Transportatorii și terminalele își reiau treptat operațiunile cu personalul de baza. Se așteaptă întârzieri și alte probleme operaționale.

Rutier:

 • Lipsa șoferilor; există doar un număr limitat de companii de transport care au primit acordul pentru reluarea funcționării;
 • Transporutl intern este și el îngrunat, din cauza numeroaselor reglementărilor;
 • Accesul rutier la Shanghai este puternic controlat, ceea ce poate afecta livrarea în Portul Shanghai și Aeroportul Shanghai Pudong;
 • Certificatul de transport este obligatoriu pentru camioanele care vor să intre sau să iasă din provincia Hubei.

Aer:

 • Multe dintre companiile aeriene au suspendat zborurile de călători către și din China. Cu toate acestea, transportul aerian poate fi gestionat, cu excepția Wuhan, sub rezerva disponibilității și programului transportatorilor;
 • Serviciile charter sunt disponibile cu o ascensiune garantată și timp de tranzit pentru clienții noștri cu transporturi urgente.

Mare:

 • Transportatorii au redus navigările către și din China;
 • Terminale oceanice funcționează, cu excepția Wuhan;
 • Lipsa echipamentelor începe să fie o problemă;
 • Transportul cu containere reia doar 50% din capacitatea normală;
 • SUA și Vietnam au cerințe de carantină pentru navele care părăsesc porturile chineze.

La DACHSER, avem măsuri de urgență în vigoare și vă vom oferi cele mai bune soluții alternative pentru a vă menține lanțul de aprovizionare în cazul în care transporturile sunt afectate.

Ne vom menține clienții la curent cu cele mai recente informații despre situația actuală. Dacă aveți întrebări și / sau nelămuriri, nu ezitați să contactați reprezentantul DACHSER local.

Citește
Informații despre piață 02/13/2020
Coronavirus: update cu privire la operațiunile DACHSER din China

Continuăm să vă ținem la curent cu situația actuală din China. Pentru a menține Novel Coronavirus sub control, autoritățile din China au luat diverse măsuri pentru a împiedica aglomerarea cu scopul de a reduce la minimum riscul de a fi afectat.

Multe dintre sucursalele DACHSER s-au redeschis luni, 10 februarie, cu toate acestea, acționăm la capacitate limitată datorită măsurilor de securitate și interdicției de călătorie puse de către autorități. Vă rugăm să vă așteptați la întârzieri și probleme operaționale, cum ar fi lipsa camioanelor și capacitatea limitată.

Filialele DACHSER din Chengdu, Nanjing, Ningbo, Shenzhen, Suzhou și Zhongshan sunt închise în acest moment.

 • Membrii echipei noastre lucrează de acasă
 • La data deschiderii sucursalelor din China ar putea exista modificări ulterioare; vă vom ține la curent
 • Filiala din Hong Kong este pe deplin operațională. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și vom anunța dacă abilitatea noastră operațională este afectată

Vom continua să vă ținem la curent prin intermediul site-ului nostru web cu cele mai recente informații despre modul în care acest lucru afectează lanțul dumneavoastră de aprovizionare. Dacă aveți întrebări și / sau nelămuriri, nu ezitați să contactați reprezentantul DACHSER local.

Citește
Comunicate de presă 02/03/2020
DACHSER DIY-Logistics are un nou management

La începutul anului, Jens Wollmann a devenit noul manager al  DACHSER DIY-Logistics. El preia de la Ralf Meistes, care a fondat și a dezvoltat aceasta divizie pe care a condus-o mai bine de 20 de ani. Meistes s-a retras la sfârșitul lui 2019.

Citește
Informații despre piață 01/31/2020
Coronavirus: actualizări ale operațiunilor DACHSER din China

Coronavirus s-a răspândit recent în China, iar multe orașe și provincii au confirmat existența numeroaselor cazuri. Pentru a menține epidemia sub control, guvernul central a anunțat extinderea vacanței de Anul Nou până la 2 februarie. Cu toate acestea, autoritățile locale au solicitat întreprinderilor din regiunea respectivă să nu-și cheme angajații la birou decât abia pe 10 februarie.

Agențiile DACHSER

Majoritatea sucursalelor DACHSER se vor redeschide oficial pe 10 februarie. Începând de luni, 3 februarie, în funcție de orașe și deciziile autorităților locale, personalul va fi pregătit să intre în clădirea de birouri pentru a gestiona transporturile urgente și pentru a minimiza impactul cum ar fi reținerea, taxa de întârziere, eliberarea TLX etc. Din păcate nu s-au putut asigura operațiuni complete, dar se încercă menținerea cel puțin a serviciilor de bază.

Data redeschiderii se schimbă zilnic și poate fi modificată în funcție de situație. Astăzi, 31 ianuarie 2020, data de redeschidere a fiecărei sucursale este următoarea:

 • Beijing: 03 februarie
 • Chengdu: 03 februarie
 • Dalian: 10 februarie
 • Dongguan: 10 februarie
 • Guangzhou: 10 februarie
 • Nanjing: 10 februarie
 • Ningbo: 10 februarie
 • Qingdao: 10 februarie
 • Shanghai: 10 februarie
 • Shenzhen: 10 februarie
 • Suzhou: 10 februarie
 • Tianjin: 03 februarie
 • Wuhan: 14 februarie
 • Xiamen: 10 februarie
 • Zhongshan: 10 februarie
 • Activitatea în Wuhan

Personalul DACHSER de la filiala Wuhan va lucra de acasă și o parte din operațiuni vor fi gestionate prin intermediul echipei noastre din Shanghai.

Autoritățile provinciei Hubei au anunțat că certificatul de transport de la administrația locală va trebui depus de către clienți și înmânat către compania de logistică dacă doresc intrarea sau ieșirea mărfurilor din provincie cu camioanele.

Afacerile în China

În timp ce încercăm tot posibilul să menținem operațiunile de transport cât mai omogene posibil, rețineți că majoritatea fabricilor din China sunt încă închise; serviciile de transport, zborurile și terminalele funcționează la nivel minim.

Sunt așteptate întârzieri și alte probleme operaționale.

Vă vom ține la curent prin intermediul site-ului nostru web cu cele mai recente informații despre modul în care acest lucru afectează lanțul dvumneavoastră de aprovizionare. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să contactați reprezentantul dumneavoastră DACHSER local.

Citește

DACHSER România

Informații despre piață 01/29/2020
Brexit: din 31 ianuarie 2020 va intra în vigoare perioada de tranziție

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020. Conform circumstanțelor actuale, nu se va schimba nimic în traficul de mărfuri între țările Uniunii Europene și Marea Britanie până la sfârșitul acestui an.

După aceea, ar trebui să intre în vigoare un acord de liber schimb între țările UE și Marea Britanie. Cu toate acestea, nu este încă limpede dacă un astfel de acord de liber schimb poate fi negociat și aprobat până la sfârșitul anului.

Prin urmare, lista de verificare Brexit (atașată mai jos) oferă încă o imagine de ansamblu asupra măsurilor pregătitoare necesare. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați persoana de contact responsabilă de la filiala DACHSER cu care colaborați.

Citește
Informații despre piață 01/21/2020
Grevă Națională în Franța – Efecte

În ultimele săptămâni, grevele masive împotriva reformei planificate a pensiilor au paralizat transportul public în Franța. Greva continuă și săptămâna aceasta.

Porturile franceze deja afectate de zilele de grevă sunt congestionate. Opțiuni alternative, cum ar fi Anvers, Genova sau Barcelona, sunt de asemenea aglomerate, de aceea sunt așteptate întârzieri la rezervări și preluarea / livrarea mărfurilor.

Iată o imagine de ansamblu a duratei activității de grevă în porturile franceze:

 • Dunkirk: dockers / stevedores 23/01 & 24/01; remorchere 22/01 - 25/01 până la 6 dimineața
 • Le Havre: dockers / stevedores 22/01 - 25/01 până la 6 dimineața; remorchere 24/01 - 25/01 până la 8 dimineața
 • Montoir: dockers / stevedores 22/01 - 25/01 până la 6 dimineața; remorci 21/01 - 24/01 până la 9 dimineața
 • FOS: dockers / stevedores 22/01 - 25/01 până la 6 dimineața; remorchere 20/01 - 23/01 până la 9 dimineața

Preluarea și livrarea pe calea ferată pot fi, de asemenea, foarte dificile. Transportul aerian nu este afectat până acum, dar vă vom ține la curent cu privire la acest lucru.

Fiți siguri că echipele noastre operaționale vor face tot posibilul pentru a minimiza efectele grevei. În caz de întrebări, nu ezitați să contactați persoana dumneavoastră de contact din filiala DACHSER.

Citește
Comunicate de presă 01/20/2020
DACHSER își extinde centrul logistic din Hof

Furnizorul de logistică DACHSER își intensifică activitățile de logistică în regiunea de nord a Franconiei și se mută într-un nou depozit din orașul Hof. Depozitul va oferi spațiu pentru aproximativ 39.000 de paleți și va avea 47 de rampe de încărcare. Construcția va fi finalizată până în toamna anului 2020.

Citește
Informații despre piață 12/13/2019
Alegerile din Marea Britanie 2019 - Update

Alegerile generale din Marea Britanie din 12 decembrie 2019 au avut un rezultat clar în favoarea Torries. Drept urmare, se poate presupune că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 pe baza acordului de retragere negociat la 17 octombrie 2019.

Acest acord de retragere include o perioadă de tranziție de până la 31 decembrie 2020. În această perioadă, va fi convenit un acord comercial cuprinzător între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Până la expirarea acestei perioade, nu se simt efecte materiale ale retragerii. Astfel, conform stării actuale, în perioada de tranziție pot fi așteptate numai restricții marginale privind livrările către și dinspre Marea Britanie.

Pentru orice nelămuriri, vă rugăm să luați legătura cu persoana dumneavoastră de contact de la DACHSER.

Citește
Noutăți 12/11/2019
Noua revistă DACHSER este aici!

Recunoscute pentru inovație și calitate, tradiție și măiestrie, multe produse din Elveția se bucură de o reputație excelentă la nivel mondial. Printre acestea, picăturile de tuse Ricola, un dulce clasic a cărui rețetă specială conține 13 plante din munții Elveției.

Citește
Informații despre piață 12/10/2019
Noi cerințe de reglementare pentru bateriile și celulele cu litiu începând cu 1 ianuarie 2020

Înainte de a putea fi transportate, bateriile și celulele cu litiu trebuie să treacă anumite teste. Aceste teste simulează diferite condiții în ceea ce privește, de exemplu, presiunea, temperatura, zdrobirea și impactul care pot apărea în timpul transportului.

La 1 ianuarie 2020, cerințe mai stricte privind bateriile și celulele cu litiu vor intra în vigoare pentru toate tipurile de transport din întreaga lume. În viitor, trebuie prezentat un rezumat al testului conform ONU 38.3.5 pentru toate bateriile și celulele de litiu fabricate după 30 iunie 2003 (UN3480, UN3481, UN3091, UN3090), precum și pentru toate vehiculele cu baterie fabricate după 30 iunie 2003 (ONU 3171). În acest sens, responsabilitatea se va împărți între producătorii și distribuitorii acestor mărfuri.

Conform companiilor aeriene și companiilor de transport maritim și rutier, aceste documente pot fi solicitate de la DACHSER. Prin urmare, rugăm clienții să ne pună la dispoziție aceste documente pentru toate bateriile și celulele de litiu menționate, pentru a putea, la rândul lor, să le punem la dispoziție pe întregul lanț de furnizare.

Prin aceasta, informăm clienții că, începând cu 1 ianuarie 2020, nu va mai fi posibilă încărcarea mărfurilor afectate fără aceste documente. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să faceți click aici.

Vă rugăm să contactați reprezentantul dumneavostră local DACHSER dacă aveți întrebări.

 

Citește
Comunicate de presă 12/10/2019
Ralf Meistes primește premiul 2019 DIY Lifetime Award

Asociația germană Home Improvement, Building and Gardening (BHB) onorează managerul departamentului DACHSER DIY-Logistics.

Cel de-al 14-lea premiu DIY Lifetime se acordă pentru prima dată unui specialist în logistică: Ralf Meistes, șeful departamentului DACHSER DIY-Logistics, a acceptat premiul pentru contribuții deosebite, ieri seară, în cadrul congresului BHB DIY.

Citește
Informații despre piață 11/28/2019
Grevă în Finlanda

O grevă în serviciul poștal finlandez și uniunea logistică (PAU) afectează tot traficul către și din Finlanda. Situația actuală indică faptul că suspendarea serviciilor poștale va dura până pe 8 decembrie, dar negocierile dintre conducerea serviciului poștal finlandez Posti și uniunea poștală și logistică PAU sunt încă în desfășurare.

Greva, care intră acum în a treia săptămână, va avea un impact major asupra transporturilor către și din Finlanda. Dacă serviciul poștal finlandez și uniunea logistică (PAU) nu pot reuși să negocieze o soluție a conflictului, greva va dura până la 8 decembrie ca punct de plecare.

În plus, alte câteva uniuni s-au alăturat cauzei prin acțiuni de susținere și greve proprii. Mai jos, am enumerat câteva dintre consecințele și acțiunile care fac parte din grevă:

 •  de luni, 18 noiembrie: feriboturile de marfă și pasageri nu vor face față transporturilor de la Posti.
 • de joi, 21 noiembrie: tuturor camioanelor li se va refuza accesul la navele de marfă și la bacurile de pasageri pe rutele naționale.
 • de luni, 25 noiembrie: navele de marfă și bacurile de pasageri care navighează sub pavilionul finlandez vor fi reținute în porturile finlandeze după ora 06:00.

Acest lucru poate afecta transporturile dumneavoastră prin intermediul rețelei DACHSER. Urmărim îndeaproape evoluțiile și, dacă aveți întrebări, sunteți întotdeauna binevenit să ne contactați.

Citește
Comunicate de presă 11/22/2019
DACHSER își extinde sucursala din Öhringen

Sunt create 25 de noi locuri de muncă.

Au început lucrările de extindere la sucursala DACHSER din Öhringen. Până în vara anului 2020, terminalul de tranzit existent va fi mai mare cu 3,500 de metri pătrați. Un nou etaj va fi adăugat la clădirea de birouri, mărindu-și spațiul cu 600 de metri pătrați. DACHSER investește aproximativ 9,5 milioane EUR în proiect.

Citește
Noutăți 11/19/2019
DACHSER România sprijină programul ”Școala Altfel”

Programul național  „Școala Altfel”  are ca scop dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari și al elevilor.

Citește
Afișați mai multe

DACHSER Corporate

Informații despre piață 02/17/2020
Further update on DACHSER’s operations in China

General status

Factories and businesses are resuming gradually, but very slowly. Authorities are working hard on containing the spread of the novel coronavirus, now known as COVID-19, officially named by the World Health Organization. To prevent infection at workplace, enterprises are required to submit applications to local authorities before they are allowed to resume work. Applicants need to demonstrate they are observing strict hygiene requirements and are capable of providing adequate hygiene consumables to the workforce.

DACHSER branches

All DACHSER branches are operating. Some of the branches are closed while undergoing the application process, still, staff are working from home and the operations are handled remotely. Please excuse us for the delay in some processes, as most of the units in the supply chain within China are not functioning in full capacity.

 • DACHSER branches in Nanjing and Suzhou will resume business once approvals from the authorities are granted;
 • Wuhan is closed and schedule to re-open on February 24, subject to change depending on the situation;
 • Our team members are working from home
 • Hong Kong branch is fully operational. We continue to monitor the situation closely and will advise if our ability to operate is impacted.

Transport logistics in China

While we are trying our best to keep your supply chain as smooth as possible, please consider that other units in the supply chain did not resume full capacity yet. Carriers and terminals are gradually resuming operations with skeleton staff. Delays and other operational issues are expected.

Road:

 • Lack of truckers, there is only a limited number of trucking companies having received permits to resume operation;
 • Domestic trucking condition is challenging especially for inter-cities and inter-provinces due to increasing tightened regulations on road;
 • Road access to Shanghai is heavily controlled which may affect delivery to Shanghai Port and Shanghai Pudong Airport;
 • Transportation certificate is needed for trucks to enter or exit the Hubei Province;

Air:

 • Many of the airlines suspended passenger flights to and from China. Still, air shipment can be handled, except Wuhan, subject to carriers’ availability and schedule;
 • Charter services are available with guaranteed uplift and transit time for our customers with urgent shipment;

Sea:

 • Carriers have reduced sailings to and from China;
 • Ocean terminals are operating, except Wuhan;
 • Lack of equipment starts to be an issue;
 • Container trucking only resumes on average 50% of normal capacity;
 • The US and Vietnam has quarantine requirements for vessels leaving Chinese ports.

At DACHSER, we have contingency measures in place and will offer you the best alternative solutions to keep your supply chain running in case any shipment is affected.

We will keep our customers updated with the latest information on the current situation. Should you have any concerns and/or queries, please feel free to contact your local DACHSER representative.

Citește
Informații despre piață 02/13/2020
Coronavirus: latest update on DACHSER’s operations in China

We continue to update you with the current situation in China. In order to keep the Novel Coronavirus under control, authorities in China has taken various measures to prevent crowd from gathering in order to minimize the risk of getting affected.
Many of the DACHSER branches re-opened on Monday, February 10, however, we regret that we are only operating with limited capability due to the security measures and travel ban by the authorities. Please expect delays and operational issues such as lack of trucks and limited capacity.

DACHSER branches in Chengdu, Nanjing, Ningbo, Shenzhen, Suzhou and Zhongshan are closed at the moment while we are in application process with local authorities;

 • Our team members are working from home
 • There could be further changes on the opening date of the China branches on short notice, we will keep you updated;
 • Hong Kong branch is fully operational. We continue to monitor the situation closely and will advise if our ability to operate is impacted.

We will continue to update you via our website with the latest information on how this is impacting your supply chain. Should you have any concerns and/or queries, please feel free to contact your local DACHSER representative.

Citește
2
Noutăți 02/13/2020
New glass for Big Ben

From the Upper Palatinate to London: DACHSER delivers plate glass hand blown by glassworks Glashütte Lamberts to the UK. The destination of the safely packaged glass panes is none other than the world-famous Elizabeth Tower in London.

Citește
Comunicate de presă 02/11/2020
DACHSER expands its contract logistics capacities for Maas-Rhein logistics center

The US conglomerate Emerson is expanding its collaboration with DACHSER. In view of the new European contract logistics mandate for Emerson’s Climate Technologies division, DACHSER expanded its capacities in Alsdorf by adding a 7,000-square-meter warehouse.

Citește
Mergi la

Cel mai citit

Noutăți 04/23/2019
România și Cehia: Relații comerciale cu centrul Europei

Istoria relațiilor bilaterale dintre Cehia și România începe încă din secolul al XIV-lea, atunci când în timpul dinastiei Přemysl s-au stabilit relații comerciale, iar din Bohemia se aduceau postavuri, pânză și pălării.

Citește
Informații despre piață 10/21/2019
Incoterms 2020

O nouă versiune a condițiilor de livrare, denumite Incoterms va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020 și va include o serie de modificări. Condițiile de livrare emise de Camera de Comerț Internațională reglementează obligațiile esențiale ale cumpărătorului și ale vânzătorului în comerțul internațional, cum ar fi transferul mărfurilor către cumpărător, costurile de transport, răspunderea pentru pierderea și deteriorarea bunurilor și costurile de asigurare.

Odată cu adaptarea Incoterms 2020 la practicile comerciale actuale la nivel mondial, noua versiune este actualizată și orientată spre practică. Scopul revizuirii a fost de a face clauzele Incoterms mai ușor de utilizat. De exemplu, prezentarea acestora a fost revizuită pentru a facilita selectarea clauzei corespunzătoare pentru utilizatori. În plus, ordinea clauzelor a fost modificată și instrucțiunile către utilizator au fost revizuite și adăugate la fiecare clauză.

În ceea ce privește conținutul, Intercoms 2020 vin cu modificări semnificative:

 • Niveluri diferite de acoperire în CIF și CIP

Ca și în trecut, vânzătorul este în continuare obligat să încheie o asigurare de transport pe propria cheltuieli în clauzele CIF (Cost Insurance Freight) și CIP (Carriage Insurance Paid).

           Cele două clauze prevăd acum acoperiri minime diferite.

Rata minimă care trebuie respectată atunci când este convenită clauza CIF rămâne neschimbată. Asigurarea de transport care urmează să fie încheiată de vânzător trebuie să corespundă cel puțin acoperirii în conformitate cu clauzele (C) din Clauzele Institutului Cargo  sau cu clauze similare (asigurarea riscurilor numite).

În cazul în care clauza CIP este convenită, vânzătorul trebuie să asigure acum o acoperire de asigurare în conformitate cu clauzele (A) din Clauzele Institutului Cargo (acoperire cu riscuri).

Atât clauza CIF, cât și clauza CIP permit părților contractului să convină asupra gradului de acoperire a asigurării care derivă de acestea.

 • Includerea cerințelor legate de securitate

Cerințele legate de securitate pentru transportul de mărfuri au fost acum incluse în Regulile A 4 și A 7 din fiecare clauză Incoterms 2020. Ca și în cazul altor clauze Incoterms, trebuie menționat faptul că acestea se aplică direct părților contractului de vânzare și nu fac obiectul contractului de transport.

 • Incoterms 2020 conțin reglementări privitoare la mijloacele proprii de transport în FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU) și Delivered Duty Paid (DDP).
 • Pentru mărfurile vândute în conformitate cu clauza FCA (Free Carrier) și destinate transportului pe mare (cum ar fi mărfurile în containere), FCA prevede o nouă opțiune în viitor. Cumpărătorul și vânzătorul pot fi de acord cu privire la faptul că cel care cumpără va instrui transportatorul de marfă să emită vânzătorului un conosament după ce mărfurile au fost încărcate. În același timp, vânzătorul este obligat să predea cumpărătorului conosamentul. Acest lucru se face de obicei prin băncile participante.
 • Redenumirea DAT în DPU (Delivered at Place Unloaded). Conform clauzei DAT din Incoterms 2010, vânzătorul a livrat mărfurile de îndată ce au fost descărcate din mijlocul de transport la un „terminal”. Cu toate acestea, potrivit notelor inculse în Incoterms 2010, termenul „terminal” nu trebuia înțeles din punct de vedere tehnic, dar însemna orice locație de descărcare. Acest fapt a fost luat în considerare în normele Incoterms 2020 prin redenumirea clauzei DAT în DPU (Delivered at Place Unloaded) din motive de claritate. Asta înseamnă că, în viitor, orice loc (agreat) poate fi locul de destinație.

Condițiile de livrare se aplică între părțile unui contract de vânzare (național sau internațional) și fac referire - dar nu sunt limitate - la drepturi și obligații speciale în cadrul acestei relații contractuale. Pe baza unei definiții uniforme garantate în acest mod, trebuie evitate problemele ulterioare de interpretare sau discrepanțe între părțile contractului de vânzare. Trebuie menționat faptul că acestea, datorită caracterului lor ca dispoziții GT&C, nu constituie dispoziții legale și, astfel, devin obligatorii din punct de vedere legal numai dacă au fost convenite în mod eficient între părțile contractului de vânzare cu ajutorul unei referințe corespunzătoare (pt. Incoterms 2020, acest lucru este posibil și înainte de 1/1/2020). Indiferent de acest lucru, în cazuri individuale, dispozițiile legale contradictorii au încă prioritate asupra unei clauze Incoterm.

Condițiile de livrare au fost revizuite de 500 de experți din mai mult de 40 de țări.

Clauzele sunt recunoscute la nivel mondial și sunt utilizate în mai mult de 30 de limbi diferite.

Citește
Informații despre piață 12/13/2019
Alegerile din Marea Britanie 2019 - Update

Alegerile generale din Marea Britanie din 12 decembrie 2019 au avut un rezultat clar în favoarea Torries. Drept urmare, se poate presupune că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 pe baza acordului de retragere negociat la 17 octombrie 2019.

Acest acord de retragere include o perioadă de tranziție de până la 31 decembrie 2020. În această perioadă, va fi convenit un acord comercial cuprinzător între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Până la expirarea acestei perioade, nu se simt efecte materiale ale retragerii. Astfel, conform stării actuale, în perioada de tranziție pot fi așteptate numai restricții marginale privind livrările către și dinspre Marea Britanie.

Pentru orice nelămuriri, vă rugăm să luați legătura cu persoana dumneavoastră de contact de la DACHSER.

Citește
Noutăți 08/14/2019
DACHSER construiește în Neumünster

Furnizorul de servicii logistice, DACHSER începe construcția unei noi filiale pentru bunuri industriale și produse alimentare în Neumünster, în extremitatea nordului Germaniei. Această investiție valorează aproximativ 17,4 milioane EUR. Se preconizează finalizarea construcției până în al treilea trimestru al anului 2020. În noul centru logistic vor lucra aproximativ 30 de angajați.

Citește
Noutăți 01/29/2019
DACHSER este pe locul III între furnizorii de ligistică  din germania

Începutul anului 2019 ne aduce vești bune și câteva premii care demonstrează încă o dată că DACHSER își merită locul printre liderii mondiali din domeniul logisticii.

Citește
Noutăți 07/12/2019
România și Suedia – relații bilaterale de succes

Primele relaţii româno-suedeze datează din secolul al XVI-lea, domnitorii Moldovei având frecvente contacte cu regii suedezi. Ca urmare a înfrângerii de la Poltava, din 709, Regele Carl al-XII-lea al Suediei a petrecut aproape cinci ani la Bender / Tighina (în prezent Republica Moldova), timp în care a avut numeroase contacte cu domnitorii de atunci ai Moldovei şi Ţării Româneşti (Dimitrie Cantemir şi Nicolae Mavrocordat, respectiv Constantin Brâncoveanu şi Ştefan Cantacuzino).

Citește
Comunicate de presă 02/25/2019
Brexit: Timpul aproape s-a scurs

În timp ce politicienii încearcă să găsească o cale de ieșire din criza cauzată de Brexit, data de ieșire este din ce în ce mai aproape. Acum, companiile trebuie să planifice și să se pregătească în mod sistematic pentru toate eventualele situații. O problemă majoră: vama.

Citește
Comunicate de presă 04/04/2019
DACHSER țintește o dezvoltare durabilă

Încă o dată, DACHSER a înregistrat o creștere substanțială în anul 2018. Furnizorul de logistică și-a majorat veniturile nete consolidate cu 5,5%, până la 5,57 miliarde de euro. Așa cum au făcut și anul trecut, numărul expedierilor a crescut cu 2,5%, până la 83,7 milioane; tonajul a crescut cu 3% ajungând la 41,3 milioane de tone metrice. Cu 30.609 angajați în total, mai mult cu 1,511 față de anul precedent, forța de muncă a lui DACHSER a atins un nivel record.

Citește
Noutăți 07/04/2019
Noua revistă DACHSER este aici!

Nimic nu ar funcționa în logistică fără oamenii din birou, din camion, din terminalul de tranzit și din depozit.

Citește
Noutăți 08/27/2019
DACHSER Cehia începe să folosească camioane mai lungi

În Republica Cehă, DACHSER a început recent să ruleze două camioane mai lungi pe traseul zilnic între filialele sale din Ostrava și Brno. Aceasta va crește capacitatea de încărcare și, în același timp, va elibera un vehicul convențional.

Citește