DACHSER Cehia începe să folosească camioane mai lungi

În Republica Cehă, DACHSER a început recent să ruleze două camioane mai lungi pe traseul zilnic între filialele sale din Ostrava și Brno. Aceasta va crește capacitatea de încărcare și, în același timp, va elibera un vehicul convențional.

Camionul oferă spațiu pentru 104 paleți în două semiremorci.

Acest lucru a devenit posibil odată cu decizia recentă a guvernului ceh de a permite utilizarea camioanelor mai lungi, astfel încât companiile de transport pot solicita acum permisele pentru anumite rute. Remorcile sunt limitate la o lungime maximă de 25,25 metri și o greutate maximă de 48 de tone. În plus, rutele trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a primi aprobarea: trebuie să constea în principal din autostrăzi, nu pot traversa șine de cale ferată, iar distanța dintre punctele de încărcare / descărcare și accesul la cea mai apropiată autostradă nu poate depăși zece kilometri. Distanța de aproape 170 de kilometri dintre Ostrava și Brno îndeplinește perfect aceste cerințe și ajută DACHSER să-și optimizeze în continuare rețeaua de transport din Republica Cehă. Un camion mai lung oferă spațiu pentru 104 paleți în două semiremorci. Rularea celor două camioane utilizate de DACHSER în Cehia va crește capacitatea de încărcare cu 40%.

Limitare prin reglementări

DACHSER folosește camioane mai lungi și în alte țări europene, precum Germania, Suedia și Spania. În prezent, rularea lor este limitată de reglementări care variază de la o țară la alta și, de asemenea, nu prevăd utilizarea peste granițele naționale.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu