România și Cehia: Relații comerciale cu centrul Europei

Istoria relațiilor bilaterale dintre Cehia și România începe încă din secolul al XIV-lea, atunci când în timpul dinastiei Přemysl s-au stabilit relații comerciale, iar din Bohemia se aduceau postavuri, pânză și pălării.

DACHSER își extinde sucursala Ostrava

Conexiunile româno-cehe sunt individualizate de un potențial elocvent de cooperare în domeniul energetic, al infrastructurii, al agriculturii sau cel al parcurilor industriale, precum și în planul promovării de proiecte economice bilaterale pe pieţe terţe.

În martie 2017 volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Cehă a fost de aproximativ 960 milioane euro (o creștere cu aproape 14% față de aceeași perioadă a anului 2016), din care exportul 427 milioane euro, iar importul circa 532 milioane euro, soldul fiind cu puțin peste 104 milioane euro.

Conform ultimei situaţii disponibile a Registrului Comerţului, la jumătatea anului 2017, în România erau înregistrate 960 de societăţi comerciale cu capital ceh, aproximativ 3,2% din totalul investiţiilor străine directe, poziţionând Cehia pe locul 10 în clasamentul pe ţări de provenienţă a investitorilor străini.

De asemenea, datele de transport relevă comerțul în creștere dintre România și Republica Cehă: în ceea ce privește exporturile, DACHSER România a înregistrat un total de aproximativ 2,038 tone, numărul depășind 1,500 expediții la sfârșitul anului 2018, în timp ce la import au fost circa 3,670 tone, un total de peste 7,500 de expedieri. Comparativ cu 2017, importurile au crescut cu 27%, în timp ce exportul a înregistrat o augmentare de 109 procente, din punct de vedere al kilogramelor transbordate.

DACHSER își extinde sucursala din Republica Cehă

DACHSER Cehia a semnat un contract pentru o nouă clădire de depozitare și administrație pentru filiala sa din Ostrava. Suprafața totală este de 3.900 de metri pătrați. Douăzeci noi locuri de muncă vor fi create. DACHSER intenționează să se mute în noul sediu la mijlocul verii.

DACHSER activează în Ostrava încă din anul 2005. Noua hală va oferi peste 3.200 de metri pătrați de spațiu de depozitare și până la 3,000 de poziții de paleți. Aceasta va oferi, de asemenea, cincisprezece rampe de încărcare. Biroul modern va avea o suprafață totală de 450 de metri pătrați.

Locație optimă

Sucursala DACHSER Ostrava este situată într-o regiune cu dezvoltare rapidă la frontierele Cehiei cu Polonia și Germania. "Clienții noștri din această regiune cresc și suntem bucuroși să creștem împreună cu ei", spune Ing. Jan Polter, Sales Sales Manager European DACHSER Cehia. "Noile premise ne vor acorda o mai mare flexibilitate și vom putea optimiza procesele pentru a permite o extindere ulterioară în viitor".

DACHSER worldwide
Contactați-ne