Tendințele actuale ale pieței cu privire la personalul calificat din domeniul logisticii

Logistica este o industrie ce se bazează pe personal. În special în acest sector, situația de pe piața personalului calificat se intensifică în prezent, ceea ce a făcut din găsirea, instruirea și reținerea personalului pe termen lung o provocare majoră. Acest articol oferă o prezentare generală a situației actuale din piață.

Impactul pandemiei Corona a afectat, de asemenea, condițiile de muncă în logistică, exacerbând lipsa deja existentă de personal instruit - în special șoferi profesioniști și personal de depozite. Din cauza separării schimburilor, a ratelor mai mari de absenteism sau a măsurilor de precauție sporite, au fost necesare mai multe echipamente și un număr mai mare de oameni decât înainte, ceea ce s-a reflectat și în costurile suportate de companii. Șoferii profesioniști în special au fost, de asemenea, afectați de restaurantele închise, de accesul limitat la facilitățile sanitare de la stațiile de odihnă sau de aglomerația la frontiere. În ciuda acestor influențe externe, DACHSER a reușit să mențină un nivel ridicat de calitate în timpul pandemiei prin planificare anticipată.

Cu toate acestea, lipsa șoferilor, în special, rămâne o provocare mare și viitoare, întrucât situația de pe piața de formare din industria transporturilor devine tot mai acută. Numărul solicitanților și numărul contractelor de formare încheiate în sectorul transporturilor au scăzut deja dramatic.

Pentru a contracara lipsa de personal calificat și pentru a obține loialitatea angajaților, DACHSER investește în formarea și preluarea tinerelor talente, precum și  în dezvoltarea continuă a angajaților din toate grupele de vârstă. DACHSER face, de asemenea, investiții în modernizarea flotelor, asistență digitală, oferte de sănătate și condiții de lucru îmbunătățite pentru a menține calitatea procesului.

Dacă aveți întrebări vă rugăm să luați legătura cu persoana dumneavoastră de contact de la DACHSER, care vă va ajuta cu plăcere.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu