Securitatea informațiilor la DACHSER

Informațiile insuficient protejate reprezintă un factor de risc considerabil, chiar unul care amenință existența unei companii, întrucât oferă o țintă pentru atacurile cibernetice din ce în ce mai frecvente. În logistică, care depinde în special de funcționarea sistemelor IT, lanțurile de aprovizionare fiabile și sigure sunt în prezent mai importante ca niciodată. Prin urmare, protejarea datelor dumneavoastră este o prioritate pentru DACHSER.

În prezent, atacurile hackerilor au loc prin intermediul așa-numitelor atacuri ransomware. Hackerii pătrund în sistemele IT ale companiilor prin vulnerabilități de securitate, criptează date importante, cum ar fi informațiile angajaților sau datele financiare, amenință că vor publica datele sensibile și cer o răscumpărare în schimbul cheii. În plus față de răscumpărare, acest lucru are ca rezultat costuri mari pentru restaurarea sistemelor IT după un astfel de atac. Cu cât importanța părții digitale a unei companii este mai mare, cu atât este mai mare amenințarea din punct de vedere al valorii.

Logistica este, de asemenea, una dintre industriile care sunt dependente în special de funcționarea IT: lanțurile valorice extrem de complexe și extrem de optimizate pot funcționa într-o lume digitalizată numai dacă informațiile corespunzătoare sunt, de asemenea, procesate continuu, corect, confidențial și în conformitate cu cerințele legale globale în paralel. cu fluxul de mărfuri. Acesta este motivul pentru care importanța securității informațiilor a crescut semnificativ și în logistică în ultimii ani.

DACHSER este conștient de acest lucru și, prin urmare, oferă un nivel ridicat de securitate a informațiilor, care este, de asemenea, sarcina de bază a noii Unități Executive IT & Dezvoltare. DACHSER IT a fost, de asemenea, unul dintre primii furnizori de servicii de logistică care a fost certificat conform ISO/IEC 27001, un standard internațional lider pentru Sistemele de Management al Securității Informaționale (ISMS) și, prin urmare, cea mai importantă certificare de securitate cibernetică.

În plus, DACHSER ia măsuri organizatorice, tehnice și de construcție pentru a proteja datele clienților, investește în mod regulat în securitatea propriilor sisteme și implementează audituri anuale pentru a-și menține nivelul ridicat de securitate și pentru a reînnoi certificările. Aspectele organizaționale includ acorduri de confidențialitate cu terțe părți, ghiduri pentru utilizatorii IT, conexiunea securizată a stațiilor de lucru mobile, implementarea Legii privind securitatea IT și a GDPR sau o organizare cuprinzătoare de urgență între IT și operațiuni. Măsurile tehnice includ: protecția împotriva virușilor, apărarea împotriva spamului, protecția împotriva erorilor, planificarea pentru situații de urgență și backup regulat al tuturor datelor esențiale. Operarea unor centre de date paralele independente, de ultimă generație, un standard ridicat de securitate la sucursale sau sisteme de rezervă pentru a asigura alimentarea cu energie a securității IT descentralizate se numără printre măsurile constructive pe care DACHSER le implementează pentru a asigura un nivel înalt a securității informațiilor.

La DACHSER, datele clienților sunt protejate în special prin transmisie criptată pe toate rutele de acces și sunt supuse unui concept de autorizare pentru a proteja împotriva vizionării sau manipulării neautorizate.

Cu aceste măsuri cuprinzătoare, prevenim daunele economice, ne protejăm pe noi înșine și clienții noștri de disfuncționalitățile sistemului, precum și de atacurile hackerilor și oferim o manipulare sigură și de încredere a datelor dumneavoastră de-a lungul întregului lanț de transport.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu