Comunicate de presă

Robert Erni va deveni director financiar (CFO) la DACHSER

Începând cu 1 ianuarie 2021, elvețianul Robert Erni, în vârstă de 54 de ani, va prelua funcția de director financiar de la Burkhard Eling, care va deveni CEO al companiei.

DACHSER îl numește directorul financiar logistic pe experientatul Robert Erni, pentru a-l succeda pe Burkhard Eling. Erni a început  faza de integrare în calitate de director adjunct la 1 septembrie 2020.

Robert Erni, CFO la DACHSER de la 01.01.2021
Robert Erni, CFO la DACHSER de la 01.01.2021

Recent, Rober Erni a fost director financiar la furnizorul de logistică Panalpina, unde a condus fuziunea cu grupul danez DSV. În timpul petrecut la Panalpina, a gestionat cu succes diverse proiecte de achiziție, două implementări substanțiale ale SAP și schimbările organizaționale necesare, sprijinind astfel strategia globală de creștere a companiei. Erni și-a început cariera la compania de logistică Kühne + Nagel, unde a deținut funcții în Hong Kong, India, Argentina și SUA înainte de a se întoarce în țara sa de origine Elveția, unde era responsabil cu controlul global la sediul central al companiei.

Robert Erni este un director financiar extrem de experimentat, care a petrecut peste 30 de ani lucrând în sectorul logistic. Suntem încântați să-l avem în noul nostru Consiliu Executiv și aștept cu nerăbdare să colaborez cu el pentru a aborda provocările viitoare într-un mod care creează valoare și dezvoltare.

Burkhard Eling, CFO DACHSER

Bernhard Simon, CEO al DACSHER, care va conduce Consiliul de Supraveghere al companiei începând cu 2021, adaugă: „a fi director financiar al unei companii de familie precum DACHSER înseamnă mult mai mult decât stăpânirea cifrelor: directorul financiar menține relații strânse cu acționarii noștri, modelează strategia, iar în acest sens joacă un rol major în activitatea operațională. La Robert Erni, am găsit un director financiar care poate îndeplini pe deplin aceste cerințe începând cu 1 ianuarie 2021”.

31.000 de angajați, venituri nete de 5,7 miliarde EUR

Datorită celor 31.000 de angajați din 393 de locații din întreaga lume, DACHSER a generat venituri nete consolidate de aproximativ 5,7 miliarde EUR în 2019. În același an, furnizorul de logistică a gestionat un total de 80,6 milioane de transporturi cu o greutate de 41,0 milioane de tone metrice. Compania este prezentă  în 44 de țări.

Contact Madalina Sandu