Declarația CEO-ului DACHSER, Burkhard Eling, despre conflictul militar din Ucraina

Pacea și libera circulație a mărfurilor reprezintă premise fundamentale pentru dezvoltarea pozitivă și liberă a tuturor societăților. În acest spirit, DACHSER a crescut ca furnizor internațional de logistică în ultimele decenii. Prin urmare, regretăm profund escaladarea conflictului militar din Ucraina. Printre altele, conflictul va avea un impact substanțial și asupra lanțurilor de aprovizionare din Europa de Est.

Prima noastră prioritate este siguranța tuturor șoferilor care transportă transporturi în numele DACHSER. Prin urmare, astăzi am impus oprirea imediată pentru toate transporturile către Ucraina. Acest lucru se aplică tuturor transporturilor europene din segmentul nostru de servicii Cargoplus, care este specializat în transporturi FTL și LTL către țările CSI, printre altele, precum și tuturor transporturilor din rețeaua logistică europeană care sunt gestionate în Ucraina de partenerul nostru ACE. Traficul regulat de la platforma noastră Strykow (Polonia) către Kiev va fi întrerupt. Toate camioanele care se află în prezent încă în drum spre Ucraina trebuie returnate în coordonare cu clienții. Suntem în strânsă legătură cu partenerul nostru ucrainean, care și-a închis și depozitele.

În transportul aerian, spațiul aerian deasupra Ucrainei a fost închis pe o rază largă. Decolările și aterizările nu sunt posibile aici, așa că aglomerația pe aeroporturile alternative reprezintă un motiv de îngrijorare.

Echipele noastre de logistică europeană și de logistică aeriană și maritimă monitorizează îndeaproape evoluția situației și sunt în contact strâns cu clienții noștri. Acest lucru se aplică și în special restricțiilor privind circulația mărfurilor care pot apărea în zilele următoare ca urmare a sancțiunilor anunțate împotriva Rusiei.

Activitățile DACHSER în Ucraina și Rusia

DACHSER nu are propriile locații în Ucraina, dar lucrează acolo cu partenerul său ACE Logistics. Compania estonă este, de asemenea, partenerul lui Dachser pentru țările baltice și partener în joint venture în Finlanda. Segmentul de servicii Cargoplus se ocupă de servicii suplimentare de încărcare completă.

În Rusia, DACHSER este reprezentată de propria sa companie națională din 2008 și furnizează servicii în segmentele de afaceri Road Logistics și Air & Sea Logistics. Aproximativ 160 de angajați sunt angajați în șapte locații. În 2020, DACHSER Rusia a gestionat aproximativ 17.000 de loturi și a generat venituri de 21,6 milioane EUR.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu