Departamentul DACHSER care se ocupă cu sănătatea și calitatea vieții, primește certificarea GDP

Furnizorul de servicii logistice a fost supus unul sistem stabil de distribuție (GDP) în cadrul locațiilor din Frankfurt, Madrid, Barcelona și Mumbai, precum și în sediul central din Kempten. O insituție independentă a hotărât faptul că DACHSER se conformează cu specificațiile legate de siguranță și securitatea lanțului de transport în cadrul sectorului farmaceutic.

/Produsele din cadrul științei sănătății și a vieții sunt strict monitorizate pe durata transportului, a depozitării și a manipulării.

Prin intermediul certificatului de bune practici de distribuire (GDP) se demonstrează faptul că o autoritate externă a garantat că DACHSER se conformează criteriilor stricte de calitate și performanță logistică din domeniul sănătății. Furnizorul de logistică primește certificatul pentru sistemul său global de management al calității și locațiile sale strategice din Germania, Spania și India. Acest certificat verifică dacă livrările manipulate de rețeaua de sănătate și calitatea vieții marca DACHSER sunt în acord cu regulile EU.

Produsele din sfera sănătății și a calității vieții sunt, după cum deja am menționat, monitorizate atent pe durata transportului, a manipulării și a depozitării. Există numeroase reguli care țin de client, sfera legală sau specificațiile fiecărui produs care trebuie, în mod obligatoriu, să fie respectate. Medicamentele, vaccinurile și alte produse farmaceutice sunt sensibile la temperaturi și sensibile din punct de vedere al duratei transportului, iar din acest motiv este necesară certificarea GDP și conformarea companiei cu aceasta. Ca si un strandard pentru industrie, o certificare de tipul GDP atestă că produsele sunt manipulate în siguranță și se asigură un transport sigur al produselor. “Această certificare marchează calitatea asigurată global de rețeaua DACHSER de sănătate și calitate a vieții” spune Timo Stroh, Head of Global Air Freight la DACHSER. “În acest fel, noi ne îndeplinim sarcina de a asigura și securiza lanțul de aprovizionare cu produse pentru clienții noștri din industria sănătății”.

Reguli stricte

Procesul de obținere a certificatului constă în planificarea numeroaselor audiențe conduse de o parte independentă. Aceste audiențe evaluează calitatea aspectelor precum procedurile standard de manipulare a mărfurilor, controlul temperaturii pentru livrări din sectorul sănătății, și instruiri dedicate managementului de risc care pot fi externe și interne.

 “Certificatul GDP din Mumbai, Madrid, Barcelona și Frankfurt marchează începutul unui proces de obținere a acordurilor pentru toate procesele noastre strategice din toate locațiile în care este disponibilă manipularea și transportul mărfurilor din sfera farmaceutică și a sănătății, de către DACHSER. Noi urmărim o strategie condusă de calitate pentru a menține integritatea acestor bunuri sensibile pe tot parcursul lanțului de transport, până la pacient.” spune Netka Hohfeld, Head of Life Science și Healthcare Logistics la DACHSER.

 În plus față de certificatul de aprobare GDP, DACHSER a primit și certificarea IATA CEIV Pharma pentru locațiile din Frankfurt (Germania), Atlanta (US), Mumbai și Hyderbad (India), dar și pentru Shanghai (China).

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu