Noutăți

DACHSER testează camioanele Mercedes-Benz eActros

Camionul electric de 18 tone deservește clienții DACHSER din centrul orașului Stuttgart

Mercedes-Benz eActros (stânga) și FUSO eCanter (dreapta)
Mercedes-Benz eActros (stânga) și FUSO eCanter (dreapta)

Vehiculele DACHSER pentru livrări fără emisii în centrul orașului Stuttgart sunt acum disponibile. Martin Kehnen, șeful companiei CharterWay Rental & Major Customer Management at Mercedes-Benz Trucks Germany, a înmânat cheile pentru eActros-ul electric de 18 tone Mercedes-Benz către Markus Maurer, director general al sucursalei DACHSER Kornwestheim.

Mercedes-Benz eActros

De îndată ce angajații vor finaliza cursurile de formare, DACHSER va integra eActros în operațiunile de testare aflate în curs de desfășurare în Stuttgart. La fel ca în cazul modelului FUSO eCanter de 7,5 tone, camionul va fi utilizat în pregătirea profesională a conducătorilor auto. "Vom utiliza eActros pentru transportul livrărilor atât către clienți, cât și către microhub-ul în cartierul Heslach din Stuttgart.", explica Maurer.

Sistemul eActros are o încărcătură utilă de 4 până la 5 tone metrice, în funcție de design, și oferă spațiu pentru 18 paleți.

Cu o autonomie de 200 de kilometri, este ideal pentru transportul zilnic în centrul orașului Stuttgart și în jurul acestuia. Bateriile sale litiu-ion de 240 kWh se încarcă în 2 ore la 150 kW. Potrivit diviziei Mercedes-Benz Trucks, prototipul va fi pus în producție pe scară largă în 2021.

eActros în acțiune
eActros în acțiune

Mix de vehicule electrice pentru distribuția în oraș

Conceptul inovativ cunoscut sub numele de DACHSER Emission-Free Delivery, a fost lansat și în alte centre urbane. În decembrie 2018, DACHSER a câștigat competiția națională a Germaniei pentru logistica urbană sustenabilă, organizată de Ministerul Federal al Mediului și de Agenția Germană pentru Mediu.

DACHSER operează și alte două tipuri de vehicule cu tehnologii alternative de propulsie în Stuttgart, fiecare având propriile sale puncte forte: manevrabilă, bicicleta cu încărcare asistată electric, folosită pentru distribuțiile din apropierea agenției livratoare și un camion compact, electric, de 7,5 tone, FUSO eCanter pentru livrările din centrul orașului. Prin adăugarea eActros-ului de 18 tone, mixul de vehicule electric este acum complet.

În plus față de Stuttgart, DACHSER desfășoară teste și în Berlin, Freiburg, Karlsruhe, Köln, Málaga, Mannheim, Paris, Tübingen și Ulm.

Scopul nostru "nu este să identificăm o soluție unică; în schimb, vrem să găsim o gamă largă de soluții, fiecare axându-se pe optimizarea livrărilor, a rutelor și a timpului ", spune Stefan Hohm, Director Corporate, Corporate Solutions, Research & Development la Dachser.