DACHSER livrează în centrul orașului München cu zero emisii

Livrarea DACHSER fără emisii se lansează în capitala bavareză. Într-o zonă delimitată din centrul orașului, furnizorul de servicii logistice livrează acum cu zero emisii toate coletele și mărfurile generale. În acest scop, sunt utilizate camioane electrice FUSO eCanter.

Livrare fără emisii: grupajul este livrat cu camioane complet electrice

Începând cu luna septembrie, primul pas va consta în livrarea către companiile și destinatarii privați din zona cu codul poștal 80539 exclusiv cu un camion FUSO eCanter complet electric. Alte două astfel de vehicule sunt prevăzute a fi adăugate la începutul anului 2023. Livrarea DACHSER fără emisii în München poate fi apoi extinsă la zonele cu codurile poștale 80331 și 80333, creând o suprafață totală de livrare fără emisii de aproximativ 1,6 kilometri pătrați în zona străzilor aglomerate din apropierea Sendlinger Tor, Stachus, Odeonsplatz, Theresienstrasse și Maximilianstrasse. „Apropierea filialei DACHSER din München de centrul orașului este o premisă optimă pentru utilizarea autocamioanelor complet electrice. Livrarea cu autocamioanele silențioase electrice de 7,5 tone contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a calității vieții în oraș”, spune Ingo Zimmermann, directorul de operațiuni al filialei din München.

Fără emisii, pentru mobilitate sustenabilă și ecologică

Conceptul de logistică urbană sustenabilă Livrare DACHSER fără emisii se bazează pe un set modular de instrumente  pentru livrări în centrul orașului. Pe baza acestuia, sunt utilizate camionete și camioane electrice pe baterii, precum și biciclete pentru transport de marfă asistate electric, adaptate cerințelor locale. Cu ajutorul acestor vehicule cu emisii zero - într-o zonă delimitată din centrul orașului - toate transporturile sunt livrate local fără emisii, ca standard. Drept urmare, nu sunt prezente emisii de poluanți atmosferici sau gaze cu efect de seră. În plus, emisiile de zgomot sunt mai reduse.

Alături de Stuttgart și Freiburg, München este al treilea oraș german care beneficiază de livrare fără emisii în centrele orașelor - Berlin și Hamburg vor urma în curând. În plus, livrarea DACHSER fără emisii a fost deja pusă în aplicare în Oslo, Praga, Strasbourg, Paris, Madrid, Porto și - tot din septembrie - în Copenhaga.

Parte a strategiei de protecție climatică pe termen lung

Livrarea DACHSER fără emisii face parte din strategia de protecție climatică pe termen lung a furnizorului de servicii logistice. Pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris, DACHSER, împreună cu clienții și partenerii, impulsionează procesul de transformare a logisticii în direcția tehnologiilor cu emisii scăzute și zero. Printre măsurile luate, se numără dotarea completă a parcului auto cu vehicule cu emisii zero sau creșterea cotei de energie ecologică la 100 %, prin alimentarea vehiculelor numai cu electricitate provenită din surse de energie regenerabile. În plus, DACHSER va continua în cadrul unor proiecte-pilot dezvoltarea și testarea camioanelor cu pilă de combustie pe bază de hidrogen.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu