DACHSER achiziționează furnizorul suedez de bunuri alimentare Frigoscandia AB 

DACHER își îmbunătățește rețeaua logistică de bunuri alimentare la nivel european și se extinde printr-un parteneriat cu Frigoscandia.

DACHSER a achiziționat furnizorul de servicii complete care se află în topul preferințelor de alimente perisabile, transportate cu o temperatură controlată sau înghețate, din regiunea nordică, Frigoscandia AB, cu sediul central în Helsingborg, Suedia. Achiziția urmează să fie aprobată de autoritățile care analizează competiția în Europa.

DACHER își îmbunătățește rețeaua logistică de bunuri alimentare în Europa printr-un parteneriat cu Frigoscandia.
DACHER își îmbunătățește rețeaua logistică de bunuri alimentare în Europa printr-un parteneriat cu Frigoscandia.

DACHSER achiziționează Frigoscandia AB prin Mutares SE & Co.KGaA, un investitor privat care are drept țel îmbunătățirea acoperirii geografice a rețelei alimentare europene. Tranzacția va fi completă în primul trimestru al anului 2024.

Frigoscandia deține aproximativ 1300 de angajați și sediul primar este situat în Suedia, însă există sedii și în Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda și a generat un profit de aproximativ 300 milioane de euro în anul 2023. Fondată în 1948, compania este acum lider pe piață pentru logistica alimentară a produselor transportate la temperaturi controlate și înghețate, din regiunea nordică. Compania oferă livrări rapide și de calitate în rețea prin trei segmente de business pe care le vom enumera mai jos:

  • Transportul domestic din Suedia este format dintr-o rețea de transport cu o flotă de 500 de vehicule și 260 vehicule proprii.
  • Transportul internațional acoperă 51 de piețe globale pe calea aerului și a apei.
  • Depozitele dispun de 12 spații în Suedia și 3 spații în Norvegia.

Frigoscandia este inclus în Rețeaua Alimentară Europeană încă din anul 2019 și subliniază prin calitățile de lider arătate în industria alimentară un rol strategic și important pentru piețele nord-europene. În cursul acestui parteneriat, ambele companii construite funcționează prin colaborare și o potrivire culturată.

Suntem foarte mândri să achiziționăm Frigoscandia și să întreptăm parteneriatul nostru strategic către un nou nivel. Făcând asta, nu doar că ne extindem rețeaua DACHSER de logistică alimentară către piața nordică, dar și îmbunătățim poziția nostră de lideri în sectorul de furnizori europeni de logistică alimentară.

Burkhard Eling, CEO DACHSER

Reiterarea poziției DACHSER drept unul dintre liderii de vârf ai lanțului alimentar din Europa

“Suntem mândri să achiziționăm Frigoscandia și să construim un parteneriat de lungă durată, care să atingă un nivel nou în industrie. Pentru a face acest lucru, nu doar că ne lărgim lanțul de logistică alimentară DACHSER în piețele nordice, dar de asemenea reiterăm poziția pe care dorim să o ocupăm și anume cea de lideri europeni de aprovizionatori de logistică alimentară.” spune Burkhard Eling, CEO DACHER.

“Principala noastră preocupare rămâne creșterea organică și sustenabilă. Mai mult, anul acesta am îmbunătățit prezența noastră în piețe cheie precum Benelux, Oceania, Africa de Sud, Italia și acum Țările Nordice prin aceste achiziții.”

Pe lângă completarea acestei tranzacții, Frigoscandia va fi integrată în întregime în rețeaua de logistică alimentară DACHSER. Raportarea se va face direct către Alexander Tonn, COO pentru Logistica Drumurilor și Director Executiv pentru DACHER (Logistică Alimentară), începând cu 1 Ianuarie, 2024.

“Achiziția Frigoscandia este un pas important în accelerarea creșterii și evoluției companiei - în special în Țările Nordice.” spune Tonn. Acesta mai adaugă și: “Prin această achiziție, clienții noștri din Țările Nordice și din Europa vor beneficia de o distribuire la calitatea și capacitatea maximă a alimentelor. Istoria noastră a demonstrat că ambii parteneri arată dedicare clară către calitate și încredere. Angajații Frigoscandia sunt gardienii noștri pentru continuitate și expertiză în logistica alimentară pentru piețele din Țările Nordice. Suntem bucurăși să le urmăm bun venit în familia DACHSER.”

CEO Frigoscandia, Peter Haveneth va continua să conducă compania împreună cu echipa sa de succes. “Deja am creat o colaborare de succes cu DACHSER, ca parte a rețelei alimentare europene, colaborând cu 34 de țări. Această schimbare de lideri este un pas natural și este in linie cu planul nostru de afacere pentru a îmbunătăți rețeaua și pentru a ne poziționa în viitor. Ne alăturăm unei companii care este cunoscută pentru strategia pe termen lung și orientarea către viitor. Devenind un membru al familiei DACHSER obținem cele mai bune tactici pentru o creștere operațională în viitor și pentru continuarea oferirii clienților noștri cel mai mare nivel de încredere și standarde de calitate” explică Haveneth.

Cu această achiziție, clienții noștri din Țările Nordice și Europa vor beneficia de mai multă calitate și capacitate de distribuție. Istoria noastră a demonstrat că ambii parteneri împărtășesc un țel comun mânat de încredere și dedicare pentru calitate.
Cu această achiziție, clienții noștri din Țările Nordice și Europa vor beneficia de mai multă calitate și capacitate de distribuție. Istoria noastră a demonstrat că ambii parteneri împărtășesc un țel comun mânat de încredere și dedicare pentru calitate.

Achiziția Frigoscandia nu are un impact pentru rețeaua europeană de alimente din Danemarca, care va continua să fie acoperită de serviciile daneze de logistică oferite de HP Therkelsen. Pentru rețeaua de alimente europeana din Olanda, cu rețeaua de logistică Muller Fresh Foods lucrurile rămân neschimbate, de asemenea. Achiziția Frigoscandia de DACHSER livrează un factor complementar important pentru ambele organizații, căci rețeaua de logistică alimentară DACHSER nu are o prezență în Suedia, Norvegia sau Finlanda. Prin urmare, tranzacția nu va rezulta într-o duplicare a structurii și toți angajații Frigoscandia AB vor fi transferați către DACHSER după completarea achiziției.

Cu această achiziție, clienții noștri din Țările Nordice și Europa vor beneficia de mai multă calitate și capacitate de distribuție. Istoria noastră a demonstrat că ambii parteneri împărtășesc un țel comun mânat de încredere și dedicare pentru calitate.

Alexander Tonn, COO pentru Logistica Drumurilor la DACHSER

Extinderea prezenței DACHSER în piața Țărilor Nordice

DACHSER a fost activ în Țările Nordice cu organizația sa regională - reprezentat de către linia de  logistică europeană (industria și bunurile consumatorilor) și categoria de business pentru logistica pe calea aerului și a mării din 2005. Compania are 13 branșe în Danemarca, Suedia, Finlanda și Norvegia. Prin achiziția Frigoscandia, DACHSER adaugă încă 2000 de locuri de muncă în regiune.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant