Burkhard Eling preia rolul de CEO la DACHSER

Următoarea generație este aici: o nouă echipă a Comitetului Executiv pentru noul an

La 1 ianuarie, Burkhard Eling a devenit director executiv (CEO) și purtător de cuvânt al Comitetului Executiv al furnizorului de logistică DACHSER. Conduce unitatea executivă de strategie corporativă și departamentele de resurse umane și marketing. Eling îl succede pe Bernhard Simon, care va prelua funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al companiei la mijlocul anului 2021.

La 1 ianuarie, Burkhard Eling a devenit director executiv (CEO) și purtător de cuvânt al Comitetului Executiv al furnizorului de logistică DACHSER.
La 1 ianuarie, Burkhard Eling a devenit director executiv (CEO) și purtător de cuvânt al Comitetului Executiv al furnizorului de logistică DACHSER.

De asemenea, Michael Schilling se mută în Consiliul de Supraveghere cu Simon. Ca răspuns, DACHSER a făcut noi modificări în Comitetul Executiv începând cu 1 ianuarie 2021. Doi dintre cei mai vechi manageri de la DACHSER au fost promovați în corpul de management operațional al furnizorului de logistică: Stefan Hohm în calitate de Chief Development Officer (CDO) și Alexander Tonn ca COO Logistics Road. Lor li se alătură în Comitetul Executiv, Robert Erni, care a părăsit DSV Panalpina pentru a se alătura DACHSER la 1 septembrie 2020 și a preluat rolul de director financiar (CFO). Echipa de cinci membri a Comitetului Executiv este completată de Edoardo Podestà, care este COO Air & Sea Logistics din octombrie 2019.

Eling, în vârstă de 49 de ani, s-a alăturat companiei DACHSER în 2012 în funcția de șef adjunct al unității executive Finanțe, Legal și Fiscal. S-a alăturat Comitetului Executiv în calitate de director financiar (CFO) în anul următor, de când a fost responsabil pentru ideea strategică a furnizorului de logistică și programul de management al inovației la nivel de grup. Licențiat în inginerie industrială, Eling s-a alăturat lui DACHSER după ce a plecat din grupul de inginerie și servicii Bilfinger SE, unde a fost șef al departamentelor de control și audit intern, director financiar al unei filiale din SUA și al unui furnizor internațional de servicii de gestionare a facilităților. Eling și-a început cariera în cadrul companiilor de construcții Hochtief AG și Philipp Holzmann AG.

Eu și colegii mei, membri ai consiliului de administrație preluăm o companie extrem de robustă și cu creștere rapidă, pe care nici provocările crizei de coronavirus nu au reușit să o doboare. Prin cunoștințele și angajamentul lor extraordinare, oamenii de la DACHSER au reușit să mențină lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri globali chiar și în condiții nefavorabile

Burkhard Eling, CEO DACHSER

„Cu încrederea și sprijinul familiei fondatoare, noi, ca echipă a Comitetului Executiv, vom păstra cultura unică, orientată către oameni, a DACHSER ca o companie de familie. În același timp, vom continua să dezvoltăm compania cu raționament și agilitate solide pe drumul său spre a deveni cel mai integrat furnizor de logistică din lume ”, continuă Eling.

Noua echipă a Comitetului Executiv se bucură de o experiență bogată

Alexander Tonn este unul dintre noii membri ai Comitetului Executiv al lui DACHSER începând cu 1 ianuarie 2021. În calitate de COO Road Logistics, el va fi responsabil pentru rețelele europene de transport terestru al bunurilor industriale și alimentare. În plus, el va continua să conducă unitatea de afaceri European Logistics Germany. Tonn, în vârstă de 47 de ani, este alături de companie de peste 20 de ani, ocupând funcții de conducere, inclusiv la centrul logistic din Memmingen și la sediul companiei, unde a fost responsabil pentru activitatea logistică contractuală a furnizorului de logistică timp de câțiva ani.

Stefan Hohm, în vârstă de 48 de ani, va conduce noua unitate executivă IT & Development în calitate de Chief Development Officer (CDO). Hohm lucrează pentru DACHSER de 27 de ani, timp în care a gestionat, printre altele, sucursalele din Erfurt (Turingia) și Hof (Franconia superioară). Cel mai recent, a fost director corporativ pentru activitatea de cercetare și dezvoltare a furnizorului de logistică, precum și pentru activitatea sa de soluții corporative. Pe lângă dezvoltarea ulterioară a IT-ului, el este acum responsabil și pentru logistica contractelor la nivel mondial.

Succesorul lui Burkhard Eling în funcția de director financiar este Robert Erni, un manager de finanțe logistice cu experiență internațională, care a preluat funcția de director financiar la 1 ianuarie 2021 după o fază de inițiere și tranziție de patru luni. Înainte de a se alătura companiei DACHSER, elvețianul în vârstă de 54 de ani a fost director financiar al grupului la furnizorul de logistică Panalpina timp de aproape șapte ani.

Nu există modificări în activitatea de transport aerian și maritim a lui DACHSER, care este condusă de Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics, din octombrie 2019. Italianul în vârstă de 58 de ani, stabilit la Hong Kong, a devenit director general al unitățíi de afaceri Asia Pacific în 2014. Podestà este, de asemenea, un manager cu experiență la DACHSER. S-a alăturat companiei în 2003, moment în care aceasta a achiziționat societatea mixtă Züst Ambrosetti Far East Ltd.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu