înapoi
Informații despre piață Noutăți

Situația actuală pe Canalul Suez

După cum se poate observa deja din unele rapoarte din presă, nava-container „MS Ever Given” este din nou liberă pe Canalul Suez.

„Ever Given” navighează din nou. Blocada Canalului Suez se încheie după șase zile ca urmare a unui accident. Cu toate acestea, vor trece zile sau chiar săptămâni până când congestia a aproximativ 400 de nave va fi eliminată. Operatorul de canal SCA a anunțat astăzi că traficul pe căile navigabile, care este atât de important pentru transportul maritim la nivel mondial, poate fi reluat.

Primele nave pot trece acum prin Canalul Suez, dar în prezent există în continuare un mare număr de nave ancorate. Se așteaptă eliberarea completă a canalului după 6-8 zile.

Cu câteva zile în urmă, companiile de transport maritim au început să-și direcționeze unele dintre nave în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa de Sud, ceea ce înseamnă o distanță de aproximativ 3500 până la 3800 de mile marine suplimentare și poate duce la întârzieri de până la 10 -12 zile.

Vă vom ține la curent cu situația actuală. În caz de întrebări, vă rugăm să luați legătura cu persoana dumneavoastră de contact la DACHSER România.

Contact Madalina Sandu