înapoi
Informații despre piață Noutăți

DACHSER deschide un nou depozit în Karlsruhe

43.000 de spații pentru paleții cu produse din industria chimică

DACHSER a început construirea unui nou depozit pentru mărfurile periculoase, care are o suprafață de 21.800 de metri pătrați în Malsch, în apropiere de Karlsruhe, Germania. Clădirea special echipată poate stoca în siguranță produse chimice și materiale periculoase, cum ar fi vopsele și adezivi într-un total de 43.000 de spații pentru paleți. DACHSER a investit peste 20 de milioane de euro în acest proiect.

Noul depozit pentru materiale periculoase al DACHSER din Malsch.
Noul depozit pentru materiale periculoase al DACHSER din Malsch.

Baden-Württemberg este unul dintre primele cinci state germane responsabile pentru veniturile din industria chimică. Prin urmare, există o cerere puternică pentru companii de logistică care pot servi ca partener de transport de încredere, oferind în același timp și depozitarea în siguranță a produselor chimice și a materialelor periculoase. Centrul logistic Karlsruhe a crescut împreună cu clienții săi, pentru a deveni un hub logistic pivot pentru produsele chimice din rețeaua europeană a DACHSER. Un alt avantaj al locației este legătura excelentă cu Franța - prima destinație pentru exporturile chimice germane. „Cererea în continuă creștere din industria chimică a făcut din construirea noului depozit o necesitate absolută”, a spus Bernd Großmann, branch manager DACHSER Malsch.

Cererea în continuă creștere din industria chimică a făcut din construirea noului depozit o necesitate absolută.

Bernd Großmann, branch manager DACHSER Malsch

Lucrările pentru noul depozit de materiale periculoase au început în primăvara anului 2018, iar primii clienți au început să se mute în februarie 2019. Odată cu lansarea oficială de acum câteva săptămâni, toate lucrările sunt acum finalizate. Toate serviciile de transport, depozitare și logistică ale depozitului de materiale periculoase sunt acum în funcțiune, rutele zilnice directe făcând acum parte din rețeaua europeană DACHSER.

Expertiză pentru industria chimică

Noul depozit de materiale periculoase poate găzdui 43.000 de paleți pe o siprafață de  21.800 de metri pătrați. Este împărțit în nouă secțiuni separate de firewall-uri. Fiecare secțiune are un sistem automat de stingere a incendiilor, cu sisteme de aspersoare în tavan și în raft. Podelele sunt special concepute pentru a reține scurgerile de produs și apă.

DACHSER are experiență în manipularea materialelor periculoase și oferă o soluție industrială globală, DACHSER Chem-Logistics, adaptată nevoilor logistice specifice ale industriei chimice și aplică cele mai înalte standarde de siguranță. De exemplu, compania are o echipă centrală de gestionare a mărfurilor periculoase și 226 de ofițeri regionali de securitate a mărfurilor periculoase.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu