înapoi
Informații despre piață Noutăți

Situația actuală a spațiului de încărcare în Germania

Piața logistică globală din 2020 și 2021 s-a confruntat cu provocări majore în întreaga industrie. Deși economia s-a redresat în toate domeniile după blocarea prelungită și închiderea frontierelor, acest lucru a cauzat o solicitare dezvoltată a rețelei în acest an, ducând la o penurie crescută de spațiu de încărcare. În cele ce urmează vă oferim o prezentare generală.

Situația actuală a pieței este influențată în mod semnificativ de dezvoltarea volumelor de transport, care au crescut cu până la 20% în ultimii doi ani. Spre deosebire de anii anteriori, volumul ridicat al transporturilor nu a scăzut vara, ca de obicei, ci este în prezent la un nivel constant, foarte ridicat. Doar ușoare încetiniri sunt, de asemenea, așteptate pentru septembrie. Motivele pentru aceasta sunt efectele de recuperare, modificările consumului către vânzarea cu amănuntul online și modificările nivelurilor de stocuri din industrie și comerțul cu amănuntul.

Pe de altă parte, există o lipsă a capacității disponibile în ceea ce privește vehiculele, șoferii și personalul din depozit și o infrastructură puternic împovărată. În plus, cerințele ridicate pentru reglementările privind igiena și distanța la locul de muncă, precum și măsurile preventive rămân în vigoare pentru a menține funcționalitatea rețelei DACHSER. În consecință, acest lucru mărește costurile cu personalul și procesele.

Volumele crescute cu resurse limitate de spațiu de încărcare se întâlnesc în mod constant în întreaga industrie logistică. Cu toate acestea, echipele DACHSER fac tot posibilul să dezvolte soluții inteligente pentru a oferi calitate internațională, stabilitate a rețelei și, astfel, securitate pentru lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri, chiar și în perioade incerte.

 În cazul în care aveți întrebări, vă rugăm să luați legătura cu reprezentantul dumneavoastră DACHSER.

Contact Madalina Sandu