OMICRON - noua variantă a virusului COVID-19 are impact asupra serviciilor de transport aerian și maritim

Noua variantă de virus COVID-19 - Omicron, care a fost detectată în Africa de Sud, a dus la o anumită anulare a zborurilor de pasageri către și dinspre Africa de Sud.

În prezent nu există restricții masive, dar nu poate fi exclus în totalitate ca unele țări sau regiuni să implementeze măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea acestei variante de virus.

Acest lucru ar putea duce la restricții ale spațiului de marfă din cauza lipsei de capacitate a pentru zborurile de pasageri. În plus, aeroportul din Hong Kong a anunțat că nici măcar aeronavele de marfă care ating țările cu risc ridicat Omicron, cum ar fi Africa de Sud, nu vor avea voie să intre în Hong Kong până la o nouă notificare. Prin urmare, va fi de așteptat redirecționarea zborului.

Pentru sectorul transportului maritim de marfă, nu a existat nicio schimbare a situației actuale momenta. Momentan am primit informații de la o singură companie de transport maritim, conform cărora serviciile cu Africa de Sud sunt suspendate timp de două luni.

Mai mult, există și discuții în desfășurare pe piața asiatică despre înăsprirea regulilor COVID-19 pentru echipajele navelor, dar acestea sunt încă în curs de negociere. Confirmat este doar faptul că serviciile de alimentare din Pearl River Delta (PRD) către/din China de Sud, inclusiv Hong Kong, sunt, de asemenea, suspendate din decembrie până în ianuarie. Acest lucru ar putea duce la probleme cu capacitatea camioanelor.

Echipa DACHSER este în contact zilnic cu toate părțile implicate și face tot posibilul pentru a minimiza orice întârzieri ale transportului dumneavoastră. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să luați legătura cu reprezentantul dumneavoastră DACHSER.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu