Noul număr al revistei DACHSER este aici!

Logistica servește adesea drept criteriu de referință pentru evaluarea stării economiei globale. Acest lucru se datorează faptului că fluxurile internaționale de mărfuri sunt un indicator timpuriu al schimbărilor din relațiile comerciale globale. În același timp, transformările geopolitice actuale pot chiar remodela complet lanțurile de aprovizionare. Acesta este unul dintre subiectele prezentate în noua revistă DACHSER.

Revista DACHSER 04/2022

În articolul de primă pagină al acestui număr, propunem șase teze reunite sub rubrica „vremuri schimbătoare” care schimbă contextul logisticii. De asemenea, explicăm în special cum pot fi adaptate lanțurile de aprovizionare în perioadele de schimbare. Pentru detalii, consultați pagina 6.

Totuși, cu toate schimbările care au loc în prezent, este clar că globalizarea nu poate fi anulată. Lanțurile de aprovizionare globale eficiente care funcționează fără întreruperi vor fi în continuare solicitate și în viitor. Colaborarea DACHSER cu clientul elvețian WorldConnect este un exemplu în acest sens. Adaptoarele de călătorie ale acestora sunt produse în Thailanda, expediate în Europa de către DACHSER, depozitate în portul Hamburg și de acolo sunt transportate la punctele de vânzare. Pentru a asigura cele mai bune timpi de tranzit, mai ales când lanțurile de aprovizionare sunt încă atât de fragile, diferitele componente logistice colaborează îndeaproape. Articolul complet începe la pagina 18.

Optimizarea continuă a proceselor este, de asemenea, o temă în relatarea noastră despre filiala DACHSER din Langenau, lângă Ulm, Germania. Această unitate utilizează exoschelete active de câteva luni. Aceste ajutoare robotice inovatoare sunt purtate ca un rucsac și îi sprijină pe angajații noștri la ridicarea și transportarea sarcinilor mari. Consultați pagina 24 pentru a afla cum această tehnologie, care este nouă în logistică, provoacă o ușoară revoluție în rutina zilnică a depozitului.

Exemplarul dumneavoastră personal și arhivele noastre

Veți găsi aceste articole și multe altele în acest număr. Ridicați-vă exemplarul personal de la filiala dumneavoastră sau descărcați PDF-ul de aici. Sperăm că vă veți bucura de citirea noului număr al revistei DACHSER.

De asemenea, puteți răsfoi edițiile anterioare în arhivă.

Revista DACHSER 04/2022 PDF (6,56 MB)
DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu