Noi informații despre Brexit: Ce trebuie să știți

DACHSER dorește să vă informeze cu privire la evoluțiile actuale privind retragerea Marii Britanii din UE, deoarece credem că acestea ar putea fi importante pentru compania dumneavoastră.

În timp ce negocierile comerciale dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană continuă să facă progrese lente, luna iunie a oferit guvernului britanic ultima oportunitate de a prelungi perioada de tranziție, care este limitată în prezent la 31 decembrie 2020. Nicio cerere de prelungire nu a fost depusă, iar accentul se pune acum pe introducerea treptată a controalelor vamale în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021. Perioada de tranziție este concepută pentru a permite comercianților să se recupereze din efectele COVID-19 și să se pregătească pentru noile cerințe. Regatul Unit va fi supus unui control vamal complet la frontierele sale până la 1 iulie 2021.

La începutul acestui an, guvernul britanic a luat măsuri pentru a elimina anumite facilități vamale, inclusiv procedurile simplificate tranzitorii (TSP) și schimbul de TVA la import (PVA). Cu toate acestea, guvernul britanic a recunoscut că scutirea vamală va fi necesară, cel puțin temporar, la 1 ianuarie 2021.

Astfel, va fi reintrodusă posibilitatea modificării impozitului pe cifra de afaceri la import. În plus, pentru o perioadă de tranziție, va exista un regim vamal care va permite mărfurilor importate să fie declarate prin introducerea lor în conturi într-o perioadă de șase luni, mai degrabă decât imediat după import. Această procedură se numește „Declarație amânată”.

O reuniune la nivel înalt a UE pentru negocierile finale dintre Marea Britanie și UE va avea loc în perioada 17-18 octombrie 2020. În cele din urmă, pe 19 octombrie 2020 ar trebui să fie disponibile rezultatele unui scenariu de „deal or no-deal”.

Indiferent de rezultatul discuțiilor, este de așteptat ca începând cu ianuarie 2021 toate bunurile exportate către și din Marea Britanie să necesite tratament tarifar, deși se află în perioada de tranziție descrisă mai sus ca parte a unui proces gradat pe grupe de produse.

Următorul link vă va duce la un instrument care prezintă măsurile necesare:

https://www.gov.uk/transition

Guvernul Marii Britanii a publicat, de asemenea, detalii privind pregătirea ca importator și exportator din / către Marea Britanie, care pot fi vizualizate prin intermediul link-urilor de mai jos:

https://www.gov.uk/prepare-to-import-to-great-britain-from-january-2021

https://www.gov.uk/prepare-to-export-from-great-britain-from-january-2021

Informații suplimentare pot fi găsite în documentul atașat mai jos.

Dacă aveți întrebări în acest sens, vă rugăm să contactați persoana dumneavoastră de contact de la sucursala DACHSER cu care colaborați.

Informații suplimentare PDF (0,02 MB)
DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu