DACHSER va aproviziona Praga via pedelec

DACHSER începe un proiect pilot în Republica Cehă pentru a aproviziona centrul orașului Praga cu o bicicletă de marfă asistată electric. Noul micro-hub "Depot.Bike" de la stația de metrou Florenc este utilizat în acest scop.

Primul pas în proiectul "DACHSER Emission-Free Delivery" pentru centrul orașului Praga

În acest sens, DACHSER se bazează pe experiența valoroasă existentă cu metode alternative de livrare pentru ”ultimul kilometru” pe care furnizorul de logistică a câștigat-o deja în marile orașe europene, cum ar fi Paris, Malaga și Stuttgart. În cadrul proiectului pilot din Republica Cehă, utilizarea unei biciclete de marfă asistată electric este testată în condiții reale de trafic în Praga - în pregătirea viitoarelor restricții privind livrarea în centrul orașului.

În calitate de furnizor de servicii logistice activ la nivel global, cu sediul în Germania, DACHSER își adaptează în mod constant procesele și serviciile la cele mai recente evoluții, precum și la schimbările sociale și demografice. Unul dintre factorii motori este în prezent creșterea enormă a traficului în orașele mari și poluarea mediului asociată, precum și reducerea calității vieții pentru rezidenți. Orașele reacționează cu restricții, de exemplu pentru vehiculele diesel mai vechi.

"Departamentul central de cercetare și dezvoltare de la DACHSER analizează metode alternative de acționare pentru vehicule și propune noi concepte de livrare fără emisii în domeniul logisticii orașului", relatează Jan Pihar, Managing Director European Logistics Dachser Czech Republic. El continuă spunând: „Din acest motiv, în calitate de companie, avem o vastă experiență în utilizarea bicicletelor electrice de marfă în multe orașe europene, deci decizia de a începe un proiect pilot la Praga a fost una evidentă - chiar dacă orașul nu a impus încă restricții."

Pregătiți pentru "DACHSER Emission-Free Delivery"

În faza pilot a proiectului, DACHSER intenționează să aprovizioneze zonele pietonale din districtul Praga 1. În fiecare dimineață, camioanele aduc mărfurile de la sucursala Kladno a lui Dachser, la aproximativ 30 km vest de Praga, la depozitul Micro-Hub.Bike lângă centrul orașului. Mărfurile sunt apoi livrate individual de către bicicleta de marfă asistată electric.

În fazele ulterioare, se așteaptă ca conceptul să fie extins treptat și ăn districtele Praga 4, Praga 5 și Praga 7 - susținute de camioane electrice pentru transporturile grele și voluminoase de paleți. Principalii destinatari ai acestor livrări vor fi probabil magazinele de modă, farmaciile, magazinele cu articole medicale, precum și magazine de bricolaj. "Înlocuirea treptată a vehiculelor de livrare convenționale mici este o soluție durabilă pentru ameliorarea traficului din Praga și îmbunătățirea problemei smogului. Am dori să aducem o contribuție activă la acest lucru ca parte a strategiei noastre corporative", a continuat Pihar.

Dachser va folosi o bicicletă electrică de marfă de la compania Velotaxi Bring. Bicicleta cargo are un spațiu de încărcare de 0,4 metri de încărcare și poate transporta astfel o sarcină echivalentă cu un palet euro încărcat la o înălțime de 1,2 m și o greutate maximă de 250 kg. Inițial, bicicleta va fi utilizată doar pentru livrarea livrărilor ambalate în cutii de carton, dar în viitor compania intenționează să folosească și paleți care sunt treptat despachetați de-a lungul traseului de livrare. În mod ideal, aceste inițiative au ca rezultat ”DACHSER Emission-Free Delivery” pentru zona în cauză, în care diferite tipuri de vehicule sunt integrate într-un concept global inteligent. Proiectul pilot va fi evaluat continuu împreună cu operatorul microcentrului, un specialist în biciclete electrice numit ekolo.cz și în cooperare cu TSK Praga (Administrația Tehnică a Drumurilor) și Institutul de Planificare și Dezvoltare din Praga. Primele rezultate sunt așteptate după șase luni de funcționare practică.

Contact Madalina Sandu