DACHSER pune în circulație primele sale camioane alimentate cu hidrogen

DACHSER avansează cu testele practice ale tehnologiilor de propulsie cu emisii zero‑pentru camioane. În 2023, compania intenționează să pună în circulație în Germania două camioane cu pilă de combustie pe bază de hidrogen (FCEV).

Anul viitor, furnizorul de servicii de logistică va pune în circulație un camion Hyundai Xcient de 27 de tone în Magdeburg, Germania. Camionul cu emisii zero va fi utilizat pentru distribuția regională, precum și pentru servicii regulate programate pe timp de noapte către Berlin. Un alt camion cu pilă de combustie pe bază de hidrogen, Enginius Bluepower, de 19 tone, va începe să facă livrări pentru DACHSER în centrul orașului Hamburg la mijlocul anului 2023.

DACHSER pune în circulație primele sale camioane alimentate cu hidrogen // Sursa: FAUN Gruppe
DACHSER pune în circulație primele sale camioane alimentate cu hidrogen // Sursa: FAUN Gruppe

În Magdeburg, DACHSER urmează să înceapă să utilizeze un camion cu pilă de combustie pe bază de hidrogen Hyundai Xcient la începutul anului 2023. Cu o greutate totală admisă de 27 de tone și 18 spații pentru paleți, vehiculul are o autonomie de până la 400 de kilometri, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat în două schimburi.‑ Camionul va fi condus de șoferi profesioniști care își finalizează pregătirea la DACHSER în acest an. În timp ce camionul FCEV este testat ziua în cadrul distribuției regionale în zona Magdeburg, noaptea va circula în cadrul traficului de sistem către sucursala DACHSER din Berlin-Schönefeld. Pentru exploatarea pe timp de noapte, vehiculul cu emisii zero va fi echipat cu o remorcă cu container interschimbabil. Până la momentul livrării vehiculului, în apropierea celor două sucursale DACHSER din Magdeburg și Berlin vor fi disponibile facilități pentru ca acesta să poată fi realimentat cu hidrogen.

În cadrul unui studiu realizat împreună cu Universitatea de Științe Aplicate din Kempten, am stabilit deja că există un potențial considerabil pentru camioanele alimentate cu hidrogen în rețeaua europeană de grupaj a DACHSER

Stefan Hohm, director de dezvoltare (CDO)

Partenerul contractual al DACHSER în cadrul acestui proiect este societatea H2 Delivery Truck Pool GmbH & Co. KG din Magdeburg. Societatea de vânzări face parte din H2 Green Power & Logistics GmbH, care a prezentat logistica vehiculelor comerciale alimentate cu hidrogen cu camionul Hyundai Xcient FCEV în cadrul expoziției sale itinerante, vizitând unsprezece orașe germane la sfârșitul anului 2021.

Fără emisii în Hamburg

Începând cu jumătatea anului 2023, DACHSER va utiliza un camion FCEV Bluepower 1938 de la compania Enginius din Bremen - o filială a grupului Faun - pentru livrări în centrul orașului Hamburg. Camionul va completa conceptul DACHSER de livrare fără emisii, care se caracterizează prin zero emisii locale și care este programat să fie lansat în Hamburg încă din toamna anului 2022. Bluepower 1938 are o greutate totală admisă de 19 tone și poate transporta până la 18 paleți de mărfuri cu ajutorul remorcii cu cutie fixă. Autonomia sa estimată de 250 de kilometri plus rezerva este ideală pentru livrările în centrele orașelor și oferă, de asemenea, un potențial de recuperare foarte ridicat. 

„În cadrul unui studiu realizat împreună cu Universitatea de Științe Aplicate din Kempten, am stabilit deja că există un potențial considerabil pentru camioanele alimentate cu hidrogen în rețeaua europeană de grupaj a DACHSER” ", explică Stefan Hohm, director de dezvoltare (CDO) și membru al Consiliului de Administrație al DACHSER. „Așteptăm cu nerăbdare să introducem în rețeaua DACHSER primele camioane alimentate cu hidrogen, deoarece acest lucru înseamnă că vom putea acumula o experiență practică valoroasă cu acestea.”

Despre societatea H2 Green Power & Logistics GmbH:

H2 Green Power & Logistics GmbH distribuie hidrogen verde pe cale rutieră, feroviară, prin conducte și pe căi navigabile interioare. Compania produce acest hidrogen în Magdeburg prin electroliza H2, folosind electricitate verde generată intern prin instalații fotovoltaice, eoliene și biomasă.‑ Compania este unul dintre primii actori de pe piață care oferă un ecosistem complet pentru hidrogenul verde în mobilitatea vehiculelor comerciale fără CO2, fie printr-o soluție de plată în funcție de utilizare, fie printr-o rețea de achiziții.‑ Ulterior, compania va aproviziona, de asemenea, clienți staționari mari. https://www.h2greenpowerlog.de/

Despre grupul Faun:

Grupul Faun este un producător de vehicule care are peste 2.000 de angajați în întreaga lume. Fiind unul dintre principalii furnizori europeni de vehicule de colectare a deșeurilor, mașini de măturat și vehicule comerciale alimentate cu hidrogen, acesta exploatează douăsprezece fabrici în șapte țări.‑ Faun Group are sediul central în Osterholz-Scharmbeck, Saxonia Inferioară, și a încheiat exercițiu financiar precedent cu venituri de 500 de milioane de euro.

Enginius, o nouă marcă a grupului Faun, deschide calea pentru transportul rutier cu emisii zero cu ajutorul Bluepower. https://www.enginius.de/

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu