DACHSER primește premiul eLearning pentru proiectul Blue Box

Proiectul Blue Box realizat de DACHSER, noul mediu de învățare specific construit pentru angajații din depozite, a câștigat premiul pentru eLearning. Pentru juriul din Institutul de Training IFBB și Jurnalul de eLearning, accesul facil la oferta de eLearning și influența pozitivă a culturii de învățare au fost factori decisivi în procesul de evaluare.

Proiectul Blue Box care oferă tactici de învățare digitală pentru angajații industriali și din depozite primește un premiu.

Proiectul Blue Box este o soluție special construită pentru angajații din tranzitul terminal care nu dispun de o stație fixă de PC. Prin acest proiect aceștia au acces la servici logistice și oportunități digitale de învățare. Situat în mijlocul centrului de tranziție sau al depozitului, proiectul Blue Box dispune de un spație izolat fonic, care seamănă cu clasica cabină telefonică și oferă angajaților oportunitatea de a învăța în mod independent, într-o manieră confortabilă, puțin stimulantă și semi-privată. Spațiul este privat datorită ecranului creat cu scopul acesta în minte dar și a draperiilor care pot fi trase pentru un întreg proces privat de învățare. Participanții pot alege dintr-un număr de 26 de limbi diferite pentru cursurile disponibile.

“În cadrul companiei DACHSER, atenția sporită este dedicată oamenilor - și procesul de învățare este o arie esențială de acțiune în startegia noastră de HR. Din acest motiv este important să oferim acces tuturor angajaților la un mod de învățare digitalizat.” afirmă Christina Muller, Head of DACSHER Academy, instituția de învățare din cadrul companiei. “Cu ajutorul proiectului Blue Box, am creat o oferă de învățare care oferă acces ușor și bazat pe nevoie specifice în cadrul depozitelor sau a tranzitului din terminal. În acest fel, putem susține o cultură modernă de învățare, iar în același timp arătăm aprecierea față de munca depusa de angajații noștri. Acesta este un important factor diferențiator important mai ales în cazul lipsei de angajați cu aptitudini.”

Urmărind lansarea proiectului într-o branșă pilot în luna octombrie 2022 cu o fază extinsă de traininguri și discuții cu angajații locali, s-a luat decizia ca DACHSER să opereze proiectul Blue Box în Germania și într-o locație din Austria. Acest factor include și Eurohubul din Uberherrn, care are o importanță strategică desăvârșită pentru rețeaua DACHSER. Proiectul Blue Box include instrumente digitale pe care le pot folosi branșele DACHSER pentru fiecare curs de eLearning ales și potrivit pentru diferitele nevoi.

Stadiul de artă al proiectului

Proiectul a fost selectat și onorat de un juriu de experți drept câștigător în categoria Workplace Learning drept proiect aflat în stadiul de artă. Premiul eLearning este oferit în fiecare an unui proiect inovator și orientat către dezvoltare proiectelor din Germania, Austria și Elveția. Anul acesta, un număr total de 343 proiecte au fost trimise pentru 80 de categorii.

Academia DACHSER este un serviciu de global de logistică care oferă training intern. Scopul academiei este de a oferi training de calitate, bazat pe nevoi pentru angajații din zona comercială dar și industrială. Sesiunile de training și ofertele din cadrul eLearning oferă o gamă variată de conținut specific companiei și acoperă tematici de logistică relevante pentru nivelul înalt de cunoștințe din cadrul DACHSER - sesiunile conțin un nivel practic înalt și cu o fundație solidă. În total, DACHSER oferă peste 300 de cursuri marca eLearning pentru zonele de business în limbi diverse.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant