Comunicate de presă

DACHSER țintește o dezvoltare durabilă

Încă o dată, DACHSER a înregistrat o creștere substanțială în anul 2018. Furnizorul de logistică și-a majorat veniturile nete consolidate cu 5,5%, până la 5,57 miliarde de euro. Așa cum au făcut și anul trecut, numărul expedierilor a crescut cu 2,5%, până la 83,7 milioane; tonajul a crescut cu 3% ajungând la 41,3 milioane de tone metrice. Cu 30.609 angajați în total, mai mult cu 1,511 față de anul precedent, forța de muncă a lui DACHSER a atins un nivel record.

DACHSER țintește o dezvoltare durabilă
DACHSER țintește o dezvoltare durabilă

Dezvoltarea furnizorului global de logistică a fost din nou amplificată de condițiile economice. Cu toate acestea, anumite provocări au devenit din ce în ce mai evidente: lipsa șoferilor profesioniști și a operatorilor logistici; potențialele blocaje de capacitate derivate din vârfurile sezoniere pronunțate și lipsa capacității de încărcare; incertitudinea crescândă privind interzicerea motoarelor diesel, Brexit, și viitorul relațiilor comerciale internaționale. "Până în 2018, era clar că logistica trebuia să se concentreze asupra disciplinei de gestionare a resurselor limitate", explică Bernhard Simon, CEO DACHSER SE. "În acest context, este important să ne ocupăm de dezvoltare și să o gestionăm astfel încât să menținem un echilibru sănătos între calitate, procese și costuri. Numai creșterea durabilă va aduce beneficii angajaților și clienților noștri. "

Până în 2018, era clar că logistica trebuia să se concentreze asupra disciplinei de gestionare a resurselor limitate.

Bernhard Simon, CEO DACHSER SE

Dezvoltarea afacerii în detaliu

Domeniul de afaceri DACHSER Road Logistics - care cuprinde transportul și depozitarea bunurilor industriale (European Logistics) și a alimentelor (Food Logistics) - a generat o creștere dinamică în 2018 pentru a-și spori veniturile nete consolidate cu 6,6%, ajungând la 4,47 miliarde de euro.

Din perspectiva European Logistics (EL) s-a înregistrat cea mai puternică creștere, cu venituri nete cu 7% mai mare, până la 3,55 miliarde de euro. Livrările și tonajul au crescut fiecare cu 3,1%. "Toate cele patru unități de afaceri regionale au contribuit la consolidarea substanțială a rețelei. Efectele rețelei asupra afacerilor de export asigură o creștere continuă și un sprijin reciproc al unităților de afaceri EL”, spune Simon.

Domeniul Food Logistics a înregistrat, de asemenea, cifre robuste pentru anul 2018. Venitul net consolidat a crescut cu 5,3%, ajungând la 917 milioane EUR. Numărul practic de transporturi, în comparație cu anul precedent a fost compensat cu o creștere a tonajului de 2%. "Continuăm să ne urmărim strategia de calitate, iar acest lucru dă roade. DACHSER Food Logistics a înregistrat o dezvoltare pozitivă de mulți ani și generează o creștere din punct de vedere al transporturilor naționale și al logisticii contractelor. Am observat, de asemenea, rate încurajatoare de creștere în transporturile transfrontaliere ", afirmă Simon. "Un dezavantaj ar fi lipsa spațiului de transport și a șoferilor, precum și fluctuațiile sezoniere ale volumului".

Domeniul de afaceri Air & Sea Logistics s-a dovedit din nou volatil. Ca urmare a efectelor cursului de schimb valutar, a scăderii ratelor de transport și a scăderii volumului pe ruta China-Europa, veniturile nete consolidate au stagnat la aproximativ 1,19 miliarde EUR. O scădere cu 2,9 la sută a numărului de expedieri a fost compensată de creșterea tonajului - în special în transportul maritim - plus 6,6%. "Până în 2020, ne propunem să înlocuim toate soluțiile izolate cu sistemul nostru de management al transportului Othello, pe care l-am dezvoltat in-house. În 2018, am finalizat lansarea sistemului în China pentru a marca o reușită majoră în acest proiect", explică Simon. "Cheia creșterii durabile a transportului aerian și maritim constă în stăpânirea și gestionarea unor interfețe complexe și integrarea profundă a sistemelor noastre de logistică. După cum am văzut și în transportul rutier european, investițiile noastre în integrare și standardizare vor da roade și aici. "

Investiții în rețea și personal

Atunci când resursele sunt limitate, investițiile în personal, capacități și inovații sunt esențiale pentru creșterea continuă a companiei DACHSER. În 2018, s-au investit 126 milioane EUR în locații, sisteme informatice și echipamente tehnice. Pentru 2019, compania a alocat 234 milioane EUR în acest scop. DACHSER pune de asemenea un accent deosebit pe formare, o abordare care s-a dovedit a fi foarte reușită, în special pentru șoferii profesioniști. "În prezent, avem 207 persoane instruite pentru a deveni șoferi profesioniști prin DACHSER Service & Ausbildungs GmbH, ceea ce ne face unul dintre cele mai mari centre de formare a conducătorilor auto din Germania. Următorul pas este să ne extindem atenția asupra operatorilor de logistică din terminalele și depozitele de tranzit ", spune Simon.