DACHSER îl numește pe Ralf Morawietz Corporate Director IT

Începând cu 1 ianuarie 2023, Ralf Morawietz este responsabil de divizia Corporate IT a DACHSER, care are peste 600 de angajați. Manager IT cu experiență în domeniul logisticii, Morawietz se concentrează pe continuarea dezvoltării strategiei IT a furnizorului global de logistică și pe stimularea digitalizării.

DACHSER îl numește pe Ralf Morawietz Corporate Director IT</span>
DACHSER îl numește pe Ralf Morawietz Corporate Director IT</span>

Ralf Morawietz (55 de ani) este expert în dezvoltarea celor mai performante organizații IT și are o experiență de peste 30 de ani în managementul IT în cadrul unor companii internaționale de transport și logistică. Printre funcțiile sale anterioare se numără Senior Vice President Application Development în cadrul Kühne + Nagel și CIO al Panalpina. În calitate de Corporate Director IT (CIO), domnul Morawietz îi este subordonat lui Stefan Hohm, Chief Development Officer și membru al Comitetului executiv al DACHSER.

Sistemele noastre IT au un rol esențial pentru menținerea performanței și a calității serviciilor rețelei noastre logistice și, prin urmare, pentru asigurarea succesului comercial al Dachser. În ultimele câteva decenii, am definit standarde industriale în acest domeniu

Burkhard Eling, CEO DACHSER

Domnul Morawietz îl înlocuiește pe Stefan Selbach, care traversează p perioadă de semi-pensionare activă după mai bine de 18 ani la conducerea DACHSER IT. Pe parcursul următorilor trei ani, Selbach va fi responsabil de diviziile Enterprise Architecture, IT Controlling, și IT Purchasing, în calitate de Head of IT Governance în cadrul DACHSER.

Transformare digitală, capacitate inovatoare și orientare către client

„Sistemele noastre IT au un rol esențial pentru menținerea performanței și a calității serviciilor rețelei noastre logistice și, prin urmare, pentru asigurarea succesului comercial al DACHSER. În ultimele câteva decenii, am definit standarde industriale în acest domeniu”, afirmă Burkhard Eling, CEO al DACHSER. „Prin numirea lui Ralf Morawietz, am câștigat un manager IT experimentat care va dezvolta și va îmbunătăți în mod sistematic transformarea digitală, capacitatea de inovare și orientarea către client a sistemului nostru IT global.”

La sfârșitul anilor '80, DACHSER recunoscuse deja valoarea generată de conectarea inteligentă a fluxurilor de bunuri fizice cu datele digitale. De atunci, inovațiile digitale au jucat un rol esențial în dezvoltarea furnizorului de servicii logistice și în creșterea sa la nivel internațional. În prezent, divizia Corporate IT a DACHSER are peste 600 de angajați, care valorifică serviciile esențiale - dezvoltate intern - pentru gestionarea transporturilor și a depozitelor, precum și cele mai bune produse și sisteme software integrate, pentru a îmbunătăți și furniza infrastructura digitală pentru serviciile logistice de grupaj ale Dachser. De asemenea, DACHSER are aproximativ 270 de coordonatori IT care se ocupă de sistemele IT utilizate în filialele companiei din întreaga lume. Securitatea reprezintă, de asemenea, un aspect primordial pentru DACHSER IT: sistemele de bază și activitățile de dezvoltare de software ale companiei sunt certificate conform ISO 27001.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu