DACHSER își extinde flota de vehicule cu emisii zero

Furnizorul de logistică investește în camioane electrice, în flota proprie, precum și în tehnologia de încărcare corespunzătoare. De asemenea, sunt planificate teste cu camioane alimentate cu hidrogen.

DACHSER își extinde flota de vehicule cu emisii zero
DACHSER își extinde flota de vehicule cu emisii zero

Furnizorul de logistică DACHSER va intensifica utilizarea vehiculelor cu emisii zero. În această categorie intră camioane și mașini care nu produc în mod direct emisii de gaze cu efect de seră sau poluanți atmosferici. Inițial, compania de familie va introduce cel puțin 50 de camioane electrice cu baterie suplimentară pe rutele europene până la sfârșitul anului 2023. DACHSER intenționează, de asemenea, să adauge aproximativ 1.000 de mașini electrice la flota companiei. În paralel, compania va continua cu o serie de proiecte pilot pentru dezvoltarea și testarea camioanelor alimentate cu hidrogen echipate cu tehnologia celulelor de combustie. DACHSER intenționează să achiziționeze vehicule alimentate cu hidrogen de la o serie de producători care operează în rețeaua sa până cel târziu la începutul anului 2023.

„Singura modalitate prin care sectorul transporturilor poate îndeplini obiectivul pe termen lung al comunității globale de emisii nete zero este prin utilizarea vehiculelor cu emisii zero. De aceea, astfel de vehicule formează o piesă cheie a propriei noastre strategii de protecție a climei”, explică Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la DACHSER. „Vom extinde în mod semnificativ utilizarea vehiculelor ecologice în următorii ani, ceea ce ne va oferi o experiență practică valoroasă și, de asemenea, ne va ajuta să creștem numărul de unități.”

Promovăm în mod activ utilizarea vehiculelor cu emisii zero în rețeaua noastră europeană, cu scopul de a le încorpora cât mai eficient în procesele noastre de transport. Acestea sunt investiții în viitor, care vor avea roade pe termen lung.

Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics la DACHSER

Mai multe camioane electrice, mai multe domenii de aplicare

În prezent, DACHSER utilizează în principal vehicule electrice pentru livrări urbane în cadrul rețelei sale de grupaj. În Europa, compania are biciclete de marfă asistate electric în operațiunile zilnice și, mai ales, vehicule electrice cu o greutate nominală a vehiculului de până la 7,5 tone metrice. Există încă foarte puține vehicule de producție complet electrice disponibile în clase de greutate mai grele. În prezent, singurul vehicul de acest tip pe care DACHSER îl are în serviciu este un model de preproducție al Mercedes-Benz eActros de 19 tone metrice în Stuttgart, capitala Baden-Württemberg, ca parte a unui parteneriat de inovare cu Daimler.

În următorii doi ani, DACHSER va introduce cel puțin 50 de camioane suplimentare cu zero emisii, inclusiv autovehicule grele cu motor electric cu baterie și camioane tractoare de la o gamă largă de producători, fie prin achiziție directă, fie în cooperare cu partenerii de transport.

„Promovăm în mod activ utilizarea vehiculelor cu emisii zero în rețeaua noastră europeană, cu scopul de a le încorpora cât mai eficient în procesele noastre de transport. Acestea sunt investiții în viitor, care vor avea roade pe termen lung”, explică Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics la DACHSER. „Vom extinde utilizarea camioanelor cu emisii zero în zonele regionale și, în special, în transporturile tip navetă în acest an. De asemenea, dorim să folosim vehicule agricole electrice cu baterie pentru a muta caroserii mobile și semiremorci în sucursalele noastre.”

Flota companiei de mașini electrice

De asemenea, DACHSER intenționează să se asigure că, până la sfârșitul anului 2023, una din două mașini de companie din locațiile sale din Europa este un vehicul electric. Aceasta reprezintă aproximativ 1.000 de autoturisme în total. Este posibilă alegerea între diferite modele de la diverși producători. Întrucât vehiculele complet electrice nu oferă încă specificațiile tehnice necesare pentru fiecare tip de profil de utilizator, această tranziție va fi graduală. În plus, deoarece termenele de livrare sunt în prezent foarte lungi, cererea pe termen scurt nu poate fi satisfăcută în acest moment. Pentru bordul executiv al DACHSER, trecerea la mașinile electrice va fi finalizată în 2022.

Noi puncte de încărcare care oferă energie electrică verde

În același timp, DACHSER creează suficiente puncte de încărcare pentru mașinile electrice ale companiei în sucursale. În plus, sunt planificate peste 40 de noi stații de încărcare rapidă pentru camioane, fiecare cu o capacitate de încărcare de 180 kW. Toate punctele de încărcare sunt alimentate cu energie electrică verde, care este fie achiziționată, fie produsă de sisteme fotovoltaice.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu