DACHSER anunță douăsprezece noi zone de livrare, cu zero emisii de carbon, în Europa 

Până la finalul anului 2025 numărul orașelor în care activează compania DACHSER, în scopul livrărilor cu zero emisii de carbon, se va dubla la 24

Compania DACHSER își extinde semnificativ serviciul de livrare cu zero emisii de carbon pentru produsele neperisabile, grupate în livrări pentru anumite zone centrale. Până la finalul anului 2025, compania DACHSER își va extinde serviciile logistice în douăsprezece noi orașe europene și anume: Amsterdam, Barcelona, Dublin, Hamburg, Koln, Londra, Malaga, Rotterdam, Stockholm, Toulouse, Varșovia și Viena. Mai mult, businessul își va extinde serviciul de livrare cu zero emisii și în Paris. 

Până la finalul anului 2025 numărul orașelor în care activează compania DACHSER, în scopul livrărilor cu zero emisii de carbon, se va dubla la 24
Până la finalul anului 2025 numărul orașelor în care activează compania DACHSER, în scopul livrărilor cu zero emisii de carbon, se va dubla la 24

“Am setat un obiectiv important, și anume acela de a dubla numărul orașelor în care activează compania DACHSER, până la finalul anului 2025.” Declară Alexander Tonn, COO Road Logistics în cadrul companiei DACHSER. “Rețeaua noastră de locații urmărește constant să îndeplinească așteptările clienților în materie de sustenabilitate în livrările din diferite orașe. Obiectivele noastre vor fi atinse datorită faptului că transportul prin intermediul camioanelor electrice va deveni mult mai popular în viitorul apropiat, iar infrastructura europeană se va îmbunătăți temeinic în privința stațiilor de încărcare.”

Am setat un obiectiv important, și anume acela de a dubla numărul orașelor în care activează compania DACHSER, până la finalul anului 2025.

Alexander Tonn, COO Road Logistics

DACHSER, livrări cu zero emisii de carbon: Trecem de la 12 la 24

Mulțumită sistemului modular, serviciile DACHSER de livrări cu emisii zero de carbon sunt, în teorie, potrivite pentru orice oraș european. Serviciile oferite sunt deja instalate în douăsprezece zone de livrare din câteva orașe importante precum Berlin, Copenhaga, Dortmund, Freiburg, Madrid, Munchen, Oslo, Paris, Porto, Praga, Strasbourg și Stuttgart. Aceste douăsprezece zone de livrare vor fi adaugate pe lista serviciilor DACHSER până la finalul anului 2025. Folosind sistemul modular adaptat cerințelor locale, serviciile oferite pot fi diferite, și anume furgonete electrice, camioane sau biciclete cargo, de asemenea electrice. Bicicletele sunt construite special pentru paleți cu o greutate considerabilă. În funcție de cerințele locațiilor, conceptul promovat de DACHSER implică și folosirea unui tranzit mic între terminale, cunoscut sub numele de microhub, situat lângă părțile centrale ale orașelor. În asemenea cazuri, bicicletele cargo își vor începe turul la microhub și vor livra bunurile prin zonele pietonale aglomerate. Camioanele electrice vor aproviziona microhub-ul cu bunuri sau, în cazul în care există paleți sau bunuri mult prea mari pentru a fi transportate cu ajutorul bicicletelor cargo, livrarea către cumpărător se va face cu ajutorul acestora.

Livrarea fără emisii este deja disponibilă în douăsprezece zone definite de livrare în centrul orașului
Livrarea fără emisii este deja disponibilă în douăsprezece zone definite de livrare în centrul orașului

“Geografia, structura socială, administrația publică: fiecare oraș are un profil unic, pe care îl luăm în considerare de fiecare dată când planificăm și implementăm o nouă zonă de livrare cu zero emisii de carbon” explică Tara Li, Project Manager pentru DACHSER. “În același timp, putem conta pe experiența obținută în urma lansării serviciilor noastre în douăsprezece orașe europene pentru a identifica sinergii și potențiali factori care ar trebui optimizați.”

Geografia, structura socială, administrația publică: fiecare oraș are un profil unic, pe care îl luăm în considerare de fiecare dată când planificăm și implementăm o nouă zonă de livrare cu zero emisii de carbon.

Tara Li, Project Manager pentru DACHSER

Efecte pozitive pentru mediul înconjurător, dar și pentru șoferi

Livrările DACHSER, cu emisii zero de carbon, în centrele orașelor europene, ajută administrația orașelor la îmbunătățirea calității aerului dar și la reducerea poluării fonice. Datorită bateriei electrice a camioanelor și a bicicletelor cargo, nu există poluare fonică. Mai mult aceste mijloace de transport vor păstra aerul orașelor curat.

DACHSER achiziționează doar mijloace de transport electrice, cu energie obținută din surse regenerabile. Acest lucru determină reducerea efectului de seră la zero. De asemenea, se reduce poluarea fonică, iar în timpul folosirii bicicletelor cargo se reduce poluarea produsă de camioane de mare tonaj. Vehiculele electrice reprezintă o veste bună pentru șoferi, căci aceștia nu vor mai fi expuși la vibrații ale motorului și alte forme de poluare când se află la volan.

DACHSER, compania care oferă servicii de livrări cu emisii zero susține strategia de protejare, pe termen lung, a climei. Prin promovarea sustenabilă a dezvoltării businessului și concentrarea pe eficientizarea energiei, inovației și a responsabilității generale, compania pavează noi căi către servicii sustenabile de logistică împreună cu partenerii și clienții săi.

 
DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu