DACHSER Arad se relochează cu succes

Noua locație beneficiază de instalații de ultimă generație, cu o suprafață de aproximantiv 2.500 mp şi 15 rampe de andocare

DACHSER are sucursale în România, inclusiv în Arad, încă din anul 2009. Datorită creşterii anuale a volumelor de transport, în 2020 s-a decis că este timpul să se construiască un nou depozit, mai mare, în Vestul ţării. Noua locație are instalații de ultimă generație, cu o suprafață de 2.477 mp şi  15 rampe de andocare.

DACHSER Arad
DACHSER Arad

În 2021, filiala din Arad a înregistrat o creştere de 11% a cifrei de afaceri, ajungând la aproximativ zece milioane de euro şi un număr de peste 59.400 de shipmenturi interne şi internaţionale transportate. Pentru dezvoltarea depozitului este planificată o extindere într-o etapă viitoare cu încă 2.153 mp şi 18 rampe suplimentare.

În noul depozit se vor manipula zilnic peste 200 de tone de marfă, realizând operaţiuni de tranzit prin operarea în special a unităţilor de tip cutie mobilă, precum şi operaţiuni naţionale de colectare / livrare a mărfurilor pe o rază de până la 350 km.

Pe lângă cele două linii naţionale de transport zilnic către Bucureşti şi Braşov, filiala este conectată zilnic şi cu Slovacia, Germania, Polonia şi Ungaria.

Noul depozit va contribui decisiv la stabilizarea poziţiei noastre pe piaţa internă, determinând o capacitate sporită de a gestiona volumele de tranzit la export şi import, asigurând consolidarea eficientă în sistem de grupaj a transporturilor de marfă. Optimizarea proceselor interne se va reflecta în costuri reduse, care vor crea un avantaj pentru clienţii noştri în ceea ce priveşte tarifele de transport şi timpii de tranzit din şi către ţări UE şi chiar extracomunitare. 

Florin Dan Mot, Directorul sucursalei DACHSER din Arad

Viitorul sună bine

De asemenea, pe termen mediu, se preconizează că această relocare va crea noi locuri de muncă în acelaşi timp cu dezvoltarea durabilă axată pe protecţia mediului.

DACHSER a intrat în România în 2009, stabilindu-se iniţial cu succes în trei oraşe: Bucureşti, Braşov şi Arad. În 2011 a construit un depozit la Ploieşti pentru produse ADR, respectând cele mai înalte standarde de securitate.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu