înapoi
Informații despre piață Noutăți

Marea Britanie introduce un nou sistem vamal

În Regatul Unit, actualul sistem Customs Handling of Import and Export Freight (CHIEF) este înlocuit de noul Customs Declaration Service (CDS). Prin urmare, importatorii din Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru schimbări.

Introducerea noului sistem de declarații vamale CDS va avea loc pentru transporturile de import în Marea Britanie pe 30 septembrie 2022, iar pentru transporturile de export introducerea este programată să aibă loc pe 31 martie 2023. Datorită acestei modificări, importatorii și exportatorii în și din Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru schimbări. În acest scop, oferim o listă de verificare ca atașament pentru a ajuta la rezolvarea cerințelor.

În esență, schimbarea înseamnă:

  • Cont de amânare vamal (Customs Deferment Account): dacă clientul dumneavoastră utilizează propriul cont de amânare, trebuie să solicite o nouă debitare directă pentru CDS. Dacă folosesc contul de amânare al DACHSER, atunci nu trebuie să solicite o nouă debitare directă pentru CDS.
  • Există un „tablou de bord financiar” (finance dashboard) în CDS care este accesat prin intermediul Government Gateway. Dacă DACHSER trebuie să depună declarații de import pentru importatorul dumneavoastră, autorizația acestuia ca DACHSER să își poată utiliza contul de amânare trebuie să fie stocată în „tabloul de bord financiar”.

Se recomandă să vă pregătiți pentru schimbările care sunt necesare odată cu migrarea de la CHIEF la CDS. În caz contrar, există riscul uneor întârzieri în vămuirea de import în UK începând cu 01 octombrie 2022, deoarece declarațiile vamale nu mai pot fi depuse către companiile care nu sunt încă înregistrate în CDS de la această dată. Echipa CDS a DACHSER va fi bucuroasă să răspundă la orice întrebări la următoarea adresă de e-mail: CDS.Northampton@dachser.com 

CDS Migration Checklist PDF (0,07 MB)
DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu