Comunicate de presă

DACHSER va face livrări în Freiburg cu emisii zero

Proiectul DACHSER de livrare fără emisii asigură livrarea durabilă a transporturilor de marfă generală în centrul orașului Freiburg

Fuso eCanters, StreetScooters și bicicletele de marfă - cu acest mix complet de vehicule electrice, DACHSER își va efectua toate livrările în centrul orașului Freiburg fără emisii începând de astăzi. Luând în considerare transportul în ansamblu, acest nou serviciu reduce emisiile de CO2 per transport cu 26%.

La Freiburg, DACHSER va implementa un eCanter FUSO complet electric de 7,5 tone.</span>
La Freiburg, DACHSER va implementa un eCanter FUSO complet electric de 7,5 tone.</span>

În centrul orașului Freiburg, Germania, DACHSER a desemnat codul poștal 79098 - care cuprinde părți din districtele Altstadt, Neuburg și Oberau - ca zonă de livrare fără emisii. În această zonă de 1,5 kilometri pătrați, clienții B2B și B2C pot primi acum transporturile lor de marfă generală exclusiv fără emisii. „Am introdus cu succes bicicletele de marfă asistate electric acum doi ani, așa că acesta este acum următorul pas logic în a ne ajuta să îmbunătățim calitatea aerului și a vieții în centrul orașului Freiburg”, spune Michael Gaudlitz, directorul general al centrului logistic Freiburg al DACHSER.

În următorii doi ani, vom examina anumite regiuni metropolitane europene pentru a identifica succesiv punctele fierbinți din centrele lor urbane și pentru a implementa conceptul de livrare fără emisii DACHSER.

Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development, DACHSER

Pentru a efectua aceste livrări fără emisii, DACHSER va lansa imediat un FUSO eCanter complet electric de 7,5 tone, un camion ușor care va livra bunuri fie direct către clienți, fie către microhub-ul operat de partenerul VeloCARRIER / Roc-Ket Cargo Bikes, situat aproape de centrul orașului. Acolo, transporturile mai mici sunt transferate bicicletelor de marfă asistate electric sau StreetScooters în vederea livrării. Punctul de încărcare pentru camionul electric se află la sucursala DACHSER din parcul industrial Breisgau, la sud de Freiburg, care - la fel ca toate sucursalele furnizorului de logistică din Germania - achiziționează 100% pe baza energiei hidroelectrice.

În ceea ce privește întregul transport- colectarea și transportul pe linie sunt efectuate cu camioane diesel convenționale - acest nou serviciu reduce emisiile de CO2 per transport cu 26% în medie, emisiile de particule cu aproximativ 47% și emisiile de oxid de azot cu aproximativ 41%.

Mix de vehicule electrice pentru distribuția în oraș

În Germania, în plus față de Freiburg, în centrul orașului Stuttgart DACHSER face livrări fără emisii de dioxid de carbon încă din 2018, iar în Oslo, furnizorul de servicii logistice a început recent acest proiect. „Acesta este un început foarte promițător, dar mai este încă un drum lung de parcurs - pentru început, trebuie să rezolvăm problemele legate de disponibilitatea camioanelor cu sisteme de propulsie alternative”, explică Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development, care se ocupă de proiectul de inovație City Distribution la DACHSER. În același timp, el rămâne optimist: „ În următorii doi ani, vom examina anumite regiuni metropolitane europene pentru a identifica succesiv punctele fierbinți din centrele lor urbane și pentru a implementa conceptul de livrare fără emisii DACHSER.”  

Contact Madalina Sandu