DACHSER trece complet la electricitate verde

Furnizorul de servicii de logistică obține 100% energie electrică din surse regenerabile la nivel mondial; va dubla de patru ori cantitatea de electricitate verde pe care o generează prin intermediul sistemelor fotovoltaice.

DACHSER trece complet la electricitate verde
DACHSER trece complet la electricitate verde

De la 1 ianuarie 2022, DACHSER va achiziționa doar energie electrică generată din resurse regenerabile. Aceasta înseamnă că furnizorul de logistică, care operează 387 de locații proprii în 42 de țări, își crește cota de energie verde de la aproximativ 60 la sută la 100 la sută.

Implementăm două blocuri elementare ale strategiei noastre de protecție a climei prin trecerea la achiziționarea de energie electrică din energie eoliană, solară și hidroenergetică la nivel mondial și, în același timp, extinzându-ne propria producție de electricitate verde.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la DACHSER

În Germania și Olanda, compania de familie trecuse deja în prealabil la energie verde. În plus, DACHSER își va intensifica în mod semnificativ producția internă de energie regenerabilă și, ca prim pas, instalează și extinde sisteme fotovoltaice pe acoperișurile unităților sale logistice europene și ale clădirilor de birouri. Până în 2025, capacitatea sa actuală va crește cu mai mult de patru ori, la peste 20.000 kWp de capacitate instalată.

„Implementăm două blocuri elementare ale strategiei noastre de protecție a climei prin trecerea la achiziționarea de energie electrică din energie eoliană, solară și hidroenergetică la nivel mondial și, în același timp, extinzându-ne propria producție de electricitate verde” explică Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la DACHSER. „Aceste acțiuni reduc amprenta noastră de carbon. În același timp, cererea noastră întărește producția de energie verde și contribuie la extinderea capacității în Europa de a genera energie electrică din surse regenerabile.”

Strategia de protecție a climei pe termen lung

Eficiență, inovație și responsabilitate incluzivă: acestea sunt pietrele de temelie ale strategiei de protecție a climei pe termen lung la DACHSER. Inițiativele companiei vizează procese logistice eficiente, economii de energie și inovație tehnologică. DACHSER consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a limita emisiile de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivul de 2 grade stabilit de Acordul de la Paris, precum și cu obiectivele de protecție a climei ale Uniunii Europene și ale multor alte țări. În acest scop, compania lucrează împreună cu clienți și parteneri care sunt, de asemenea, dornici să modeleze în mod activ felul în care logistica se mișcă pentru a adopta tehnologii cu emisii scăzute/zero. De asemenea, angajații sunt implicați îndeaproape în activitățile de protecție a climei, cu un angajament față de societate și probleme sociale care depășește propriile interese de afaceri directe ale lui DACHSER.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu