DACHSER, myclimate și terre des hommes semnează împreună pentru un program de acțiune climatică

Dezvoltarea unui plan solid și global de acțiune împotriva încălzirii globale

DACHSER, organizația de protecție a climatului myclimate și organizația de protecție a drepturilor copiilor terre des hommes s-au înțeles să intre într-o colaborare pe termen lung. Împreună, furnizorul logistic internațional și cele două organizații non-profit vor lansa noi acțiuni concentrate pe clima și vor extinde inițiativele existente. O înțelegere asupra acestui efect a fost semnată în decembrie 2023.

Burkhard Eling (DACHSER), Joshua Hofert (terre des hommes), Bernhard Simon (DACHSER), Stefan Baumeister (myclimate), Stefan Hohm (DACHSER)
Burkhard Eling (DACHSER), Joshua Hofert (terre des hommes), Bernhard Simon (DACHSER), Stefan Baumeister (myclimate), Stefan Hohm (DACHSER)

Colaborarea între DACHSER, myclimate și terre des hommes va rula pe o durată de șase ani și adresează două seturi complementare de acțiune: proiecte de acțiune asupra climatului cu myclimate, care sunt certificați în recunoașterea standardelor în America de Sud, Africa, Asia și Europa; și al doilea proiecte face referire la acțiuni asupra climatului împreună cu terre des hommes concentrate pe ajutarea copiilor și a tinerilor la nivelo global cu o atenție sporită asupra acțiunilor climatice.

Vrem să facem o contribuție onestă și însemnată către mediu și acțiunile climatice.

Bernhard Simon, Chairman la DACHSER Supervisory Board

Terre des hommes și partenerul local dețin mai mulți ani de experiență în muncă alături de copii și tineri pentru a le oferi dreptul la o viață sănătoasă într-un mediu sustenabil și sănătos. Myclimate operează proiecte la nivel global pentru a promova modalități măsurabile de protecție asupra încălzirii globale și a dezvolătării unui mediu sustenabil. Un comitet cu reprezentați din DACHSER, myclimate și terre des hommes s-a format pentru a conduce acest proiect și program.

 

“Vrem să facem o contribuție onestă și însemnată către mediu și acțiunile climatice” Bernhard Simon, Chairman la DACHSER Supervisory Board și un membru a comitetului în cauză pentru colaborarea în acțiuni climatice. “Drept furnizor logistic, noi ne concentrăm activ în reducerea emisiilor de carbon prin procese și energie eficientă precum și prin cercetare și dezvoltare. Cu toate acestea ne dedicăm în întregime implementării unei diferențe majore care depășește barierele noastre corporate. Această înțelegere cu mycliamte și terre des hommes oferă un cadru sustenabil activităților noastre de până acum.” Un component important în colaborare și unul care desparte colaborarea de alte inițiative climatice este implicarea partenerului terre des hommes. “Oamenii din țările în curs de dezvoltare se lovesc zilnic de problema schimbării climatice. Noi vrem să ne implicăm local pentru a păstra și îmbunătăți stilul de viață al copiilor și tinerilor” continuă Simon.


Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) la DACHSER adaugă “Nu vom face doar o contribuție financiară, noi vom forma activ proiectul. Noi nu vrem să obținem doar laude pentru reducerea CO2. Nu plănuim să folosim efectele climatice pozitive ale acestor proiecte pentru a ieși în evidență sau ca și publicitate pentru neutru din punct de vedere climatic, nici nu vrem să transferăm către alte organizații. Scopul nostru este de a promova acțiunile de protecție a climatului cu inițiative țintite și de lungă durată. Noi am găsit partenerii cu experiență în myclimate și abia așteptăm să implementăm standardele înalte împreună.”

Un proiect comun în favoarea protecției climatului

Echipa deja a început să lucreze la proiecte comune în America de Sud, Africa, Asia și Europa. Această colaborare se va putea extinde, conform spuselor myclimate și a conceptelor relatate și transferată către alte regiuni. Există și planuri de implementare de noi proiecte. DACHSER va finanța aceste proiecte și va fi implicat în selecția și dezvoltarea lor. Atât myclimate cât și terre des hommes vor fi responsabili pentru dezvoltarea proiectelor din portofoliu și de asemenea, de managementul programului aflat în lucru, lucrând împreună cu parteneri locali. Toate proiectele trebuie să fie sustenabile și de lungă durată în natură, și trebuie să facă o contribuție pentru a atinge standardele stabilite de United Nations Sustainable Development Goals (SDGs), și trebuie să dețină indicatori măsurabili care sunt certificați în conformitate cu standardele recunoscute.

 

Stefan Baumeister, Managing Director la myclimate Germania, explică “Această colaborare este specială pentru noi. Colaborarile pe termen lung ca și aceasta cu DACHSER reprezintă cheia pentru livrarea de proiecte eficiente care protejează climatul în timp ce promovează dezvoltarea socială. Această colaborare excepțională va seta mult mai multe acțiuni climatice măsurabile care sunt necesare la nivel global.”

 

Colaborarea se va concentra pe o categorie de proiecte comunitare, care includ acces la energie locală verde și la energie pentru gătit, la îmbunătățirea accesului la apă potabilă, la îmbunătățirea agriculturii și a securității mâncării, dar se va concentra și pe managementul deșeurilor și la mobilitate sustenabilă. Se va lua în considerare și efortul de a reduce CO2.

 

Acțiune cliamtică pentru o viață mai bună

Suportul local, în special pentru copii și tineri, este de asemena la inima DACHSER prin colaborarea cu terre des hommes. Acum, myclimate va sfătui și suporta drepturile internaționale ale copiilor, în special în vederea calității și a problemelor de certificate.

Joshua Hofert, Executive Board Member și Persoană de contact pentru terre des hommes spune “Criza climatică are un impact major asura vieții copiilor săraci și dezavantajați din multe regiuni ale lumii. În fiecare an, în jur de 1.7 milioane de copii sub vârsta de 5 ani mor din cauza unor boli cauzate de condiții precare ale mediului. Fiecare copil are dreptul să trăiască într-un mediu sănătos. Noua colaborare cu DACHSER și myclimate intenționează să ajute copii și să le îmbunătățească realitatea.” DACHSER a lucrat împreună cu terre des hommes încă din 2005 pentru a ajuta oamenii și pentru a scoate în evidență drepturile copiilor la nivel mondial. Variate proiecte din Asia de Sud, Africa de Sud, America Latină și Ucraina au drept scop îmbunătățirea vieții copiilor și a tinerilor astăzi și în viitor.

 

Despre myclimate
Această organizație non-profit face parte din fundația elvețiană myclimate. Împreună cu parteneri din industrie și firme private, myclimate dorește să contureze viitorul lumii prin servicii de sfătuire și programe educaționale, precum și prin propriile proiecte de acțiune asupra protecției climatului. Proiectele de protecție a climatului îndeplinesc cele mai înalte standarde și contribuie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare și Sustenabilitate UN 17. Mai multe pe - http://www.myclimate.org

Despre terre des hommes

Scopul terre des hommes este de a îndeplini misiunea de Pământul Umanității. Organizația internațională care se ocupă de protejarea drepturilor copiilor lucrează împreună cu copii pentru drepturile pentru viață corectă, și pentru oportunități corecte pentru viitor. Această organizație protejează copiii și tinerii de sclavie și exploatare și oferă educație și training. Ajută copii despărțiți de familie și ajută victimile de război, persecuție, violență sau abuz. Campaniile terre des hommes sunt destinate drepturilor copiilor de a avea un mediu sănătos, și combate discriminarea și se dedică comunităților marginalizate. Până acum, a contribuit la crearea 379 de proiecte împreună cu parteneri locali și organizații din Africa, Asia, America Larină, Orientul Mijlociu și Europa.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant