DACHSER folosește camioane electricle în tot cuprinsul vămilor naționale 

Pentru prima dată, DACHSER lansează un camion electric în întregul vămilor naționale. Un eActors de la Mercedez-Benz a început să conducă de cinci ori pe saptămână de la Centrul de Logistică Hof până la branșa din Kladno de lângă Praga, în jur de 200 de km de părtare și retur.

Noul eActros300 oferit lui DACHSER.

Urmărind o fază de succes din februarie și mai 2023, operațiunile regulate ale serviciului de peste vamă a început acum. Pe drum cu mașina eActros se află partenerul Flytt Logistic GmbH. Dublura digitală sub forma de tren este folosită pentru două ture: În timpul zilei, camionul electric de 40 de tone operează regional în distribuție și transport în zona Hof și noaptea între vămi în ruta dintre Germania și Republica Cehă. După spusele producătorului, camionul eActros are o autonomie de peste 300 de km - în funcție de factorii variați precum topografia și greutate. Se încarcă la stații fixe de încărcare și direct în branșa DACHSER în Kladno, Republica Cehă. Vehiculele cu emisii zero se încarcă în aproximativ o oră sau mai mult.

“Testele noastre cu eActros ne-au ajutat să descoperim multe detalii importante transformate în sustenabilitate pentru electromobilitate în folosirea zilnică a transportului de lungă durată.” spune Klaus Neubing, Manager General la DACHSER în Hof. “Suntem bucuroși să setăm prima rețea peste hotare DACHSER, rețeaua europeană, cu ajutorul transportului verde și un entuziasm sporit pentru lucru în echipă și spirit de echipă. Împreună cu partenerul nostru Flytt Logistic GmbH am arătat că merită să creezi elemente noi.”

Strategie de lungă durată pentru sistemul climatic

DACHSER lucrează la o streategie pe termen lung cu scopul de a proteja mediul, cu o atenție pe eficiență, inovație și responsabiltate integrativă care conduce schimbarea către mai multe sisteme logistice sustenabile împreună cu clienți și parteneri. Compania a folosit vehicule pe baterii electrice încă din 2018, incluzând o parte din sustenabilitatea orașului folosind conceptul DACHSER - Livrare Cu Emisii Zero. Flota de vehicule cu un sistem alternativ de conducere este constant extins, inclusiv în sectorul de lungă distanță.

Proiectul din Hof este fondat de Ministerul Federal pentru Digitalizare și Transport ca și parte a directivei pentru promovarea vehiculelor comerciale cu sisteme prietenoase cu mediul înconjurător și asociate cu încărcarea infrastructurii (KsNI). Fundația este coordonată de NOW GmbH și aplicațiile sunt aprobate de către Oficiul Federal de Logistică și Mobilitate.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant