înapoi
Informații despre piață Noutăți

DACHSER anunță Consiliul Executiv pentru viitor

Viitoarea echipă a Consiliului Executiv, care va fi condusă de Burkhard Eling, va prelua frâiele companiei la 1 ianuarie 2021, în timp ce Bernhard Simon și Michael Schilling se vor alătura Consiliului de Supraveghere

După 31 de ani de colaborare strânsă la DACHSER, CEO Bernhard Simon și adjunctul său Michael Schilling, COO Road Logistics, se vor alătura Consiliului de Supraveghere al furnizorului de logistică în 2021, Bernhard Simon devenind președintele acestuia. Burkhard Eling, care s-a alăturat Comitetului Executiv al DACHSER în funcția de CFO în 2013, va deveni noul CEO al companiei.

De la stânga la dreapta: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (1/1/2021 CDO)
De la stânga la dreapta: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (1/1/2021 CDO)

„La sfârșitul anului 2020, Michael Schilling și cu mine vom transfera responsabilitatea noastră în cadrul Comitetului Executiv către următoarea generație de management. Această mișcare comună, planificată de mult timp, va da un nou impuls pentru viitorul companiei ”, explică Bernhard Simon, CEO al DACHSER. „Criza coronavirusului este cu siguranță o provocare mare pentru întreaga echipă de management, dar nu pune în discuție strategia noastră pe termen lung. Acum este important să începem înlocuirea generațională la cel mai înalt nivel al companiei. Suntem convinși că vom putea conduce compania cu succes în următoarele luni. Vom menține stabilitatea propriei rețele și a lanțului de aprovizionare pentru a continua să ne servim clienții cu fiabilitate și calitate."

La sfârșitul anului 2020, Michael Schilling și cu mine vom transfera responsabilitatea noastră în cadrul Comitetului Executiv către următoarea generație de management. Această mișcare comună, planificată de mult timp, va da un nou impuls pentru viitorul companiei

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Noua unitate executivă: IT & Development

De asemenea, la 1 ianuarie 2021, Ștefan Hohm își va asuma responsabilitatea în calitate de Chief Development Officer (CDO) pentru noua unitate executivă IT & Development, care se ocupă de cercetare și dezvoltare, probleme de inovație, IT, logistica contractelor și soluții ale industriei globale. Alexander Tonn se va alătura Consiliului Executiv al DACHSER ca COO Road Logistics. De asemenea, înainte de această dată va fi anunțată schimbarea poziției CFO. Edoardo Podestà va continua să facă parte din echipa executivă așa cum a fost până acum în funcția de COO Air & Sea Logistics.

„Burkhard Eling, Stefan Hohm și Alexander Tonn și-au demontrat calitățile de-a lungul mai multor ani în poziții de responsabilitate în cadrul companiei și au jucat un rol decisiv în modelarea dezvoltării acesteia”, continuă Simon. „Împreună cu Edoardo Podestà și viitorul nostru CFO, vor forma o echipă de management începând cu 2021, care va aborda dinamic subiectele centrale ale următorului deceniu: digitalizarea combinată cu  apropierea de clienți, durabilitatea și deficitul de personal calificat.”

Burkhard Eling (48 ani) va prelua funcția de CEO (Chief Executive Officer) și de purtător de cuvânt al Consiliului Executiv la 1 ianuarie 2021. Acesta s-a alăturat Comitetului Executiv al DACHSER în funcția de CFO în 2013. El a fost responsabil pentru introducerea la nivel mondial a sistemului SAP și a jucat un rol important în tranziția la forma juridică SE. În plus, a condus programul de inovație strategică Idea2net, prezent în întreaga companie. Împreună cu Michael Schilling și Bernhard Simon, a planificat activitățile de integrare ulterioară a furnizorului de logistică pentru peninsula iberică Azkar (astăzi DACHSER Iberia).

Începând cu 1 ianuarie 2021, Stefan Hohm va conduce o unitate executivă recent înființată, IT & Development, în calitate de CDO (Chief Development Officer). Managerul cu experiență care a fost alături de companie timp de 27 de ani, va fi responsabil nu doar pentru cercetare și subiecte de dezvoltare, dar și pentru dezvoltarea în continuare a departamentului IT, logistica contractuală și activități de soluții ale industriei globale. În vârstă de 47 de ani și-a început cariera în logistica contractelor la DACHSER, înainte de a prelua conducerea sucursalelor din Erfurt și Hof, Germania. În calitate de director corporativ, el este responsabil din 2016 pentru domeniul cercetării și dezvoltării, precum și pentru zona de soluții corporative a furnizorului de logistică.

Bazele solide pe care să construim viitorul
Bazele solide pe care să construim viitorul

Alexander Tonn va ocupa poziția de COO Road Logistics la 1 ianuarie 2021, având ca responsabilitate dezvoltarea segmentelor European Logistics și Food Logistics. Alexander Tonn (46 de ani) este alături de companie de mai bine de 20 de ani. După ce a ocupat funcția de director adjunct al filialei din Memmingen, Tonn s-a mutat în 2014 la sediul central DACHSER, unde a fost responsabil pentru dezvoltarea internațională a logisticii contractelor. Din 2017 a condus și unitatea de afaceri European Logistics Germany; va continua în acest rol după numirea sa ca COO Road Logistics. Alfred Miller își va păstra rolul de director general al unității de business Food Logistics.

Viitoarea echipă de management va fi completată de Edoardo Podestà, care este membru al Comitetului Executiv DACHSER din octombrie 2019 în calitate de COO Air & Sea Logistics. Podestà este responsabil pentru activitățile globale de transport aerian și maritim, precum și serviciile feroviare între Europa și China și, în același timp, este responsabil și pentru unitatea de afaceri ASL Asia Pacific.

Burkhard Eling, Stefan Hohm și Alexander Tonn au dat dovadă de-a lungul anilor de încredere, ocupând funcții cu responsabilitate mare și au jucat un rol decisiv în modelarea dezvoltării companiei.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Bazele solide pe care să construim viitorul

Bernhard Simon este membru al Comitetului Executiv DACHSER din 1999 și a condus compania de familie ca reprezentant al acționarilor din 2005. Creșterea puternică a companiei și globalizarea acesteia se datorează în mare parte eforturilor lui Simon. Sub conducerea sa, DACHSER a devenit unul dintre cei mai renumiți furnizori de logistică din Europa și din întreaga lume.

Michael Schilling s-a alăturat Comitetului Executiv DACHSER în 2002; de atunci, el a construit una dintre cele mai performante rețele de grupaj la nivel european. Cu aceste realizări, el a fost și rămâne forța motrică și ritmul de mers pentru o creștere durabilă cu servicii transfrontaliere de transport și servicii de logistică contractuală. Procesele standardizate, sistemele IT și platformele IT dezvoltate sub conducerea sa constituie baza nivelului ridicat de calitate și fiabilitate face ca DACHSER să se evidențieze pe piața logistică.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu