Veniturile DACHSER depășesc pentru prima dată 7 miliarde EUR

2021 a fost un an excepțional: creșterile de volum au generat o dezvoltare record; transporturile aerian și maritim cresc cu 78,3 la sută

Creșterile de volum au generat o dezvoltare record
Creșterile de volum au generat o dezvoltare record

În anul financiar 2021, DACHSER și-a majorat veniturile consolidate cu 26%, până la 7,1 miliarde EUR. După blocajul din anul precedent, furnizorul de logistică a revenit pe o cale de creștere dinamică. Rezultatul pozitiv pentru 2021 se datorează creșterii organice a transporturilor și a tonajului de 6,3% sau 7,7% la nivel de grup. Prețurile ridicate ale transportului de marfă, cauzate de deficitul de capacitate de încărcare cu care se confruntă toți transportatorii, au pus pecetea acestui salt în venituri.

”Fără îndoială că 2021 a fost excepțional din multe puncte de vedere, cu unele provocări extreme de depășit”, spune CEO-ul DACHSER, Burkhard Eling. „A fost marcat de Brexit, de pandemia COVID-19 și de lanțurile globale de aprovizionare împinse până la limită, toate acestea au provocat o mare incertitudine în rândul clienților noștri. Chiar și în această situație, am reușit să oferim soluții de transport și logistică fiabile, menținând în același timp calitatea și serviciul de înalt nivel. În acest fel, am consolidat legăturile cu clienții și am urmărit extinderea afacerii. Aceasta a fost o realizare extraordinară, în care condițiile dificile au făcut ca echipele noastre să dea totul.”

Anul 2021 a fost marcat de Brexit, de pandemia COVID-19 și de lanțurile globale de aprovizionare împinse până la limită, toate acestea au provocat o mare incertitudine în rândul clienților noștri. Chiar și în această situație, am reușit să oferim soluții logistice, menținând totuși un nivel ridicat de calitate și servicii.

Burkhard Eling, CEO DACHSER

DACHSER Road Logistics, care cuprinde transportul și depozitarea bunurilor industriale și de larg consum (European Logistics) și alimente (Food Logistics) – și-a crescut veniturile cu 12,3%, până la 4,99 miliarde EUR în 2021. După ce blocajele din sudul Europei au provocat o scădere cu 2,2% a vânzărilor în anul 2020, rezultatul actual reprezintă și o creștere semnificativă în comparație cu anul pre-Corona 2019.

Ramura European Logistics și-a crescut veniturile cu 13,1%, până la 3,92 miliarde EUR. După câțiva ani de stagnare, numărul livrărilor a crescut semnificativ cu 6,8 la sută, până la 72 milioane; tonajul a crescut cu și mai mult, 8,5 la sută, atingând 30 milioane. Toate unitățile regionale de afaceri — Germania, Europa Centrală și de Nord, Franța și Maghreb și Iberia — au înregistrat creșteri de două cifre ale veniturilor. În ciuda restricțiilor legate de COVID pentru restaurantele și hotelurile din Germania, clienții noi au asigurat o creștere a veniturilor cu 9,8% în ramura Food Logistics. Este pentru prima dată când se depășește un miliard, realizându-se venituri de 1,07 miliarde EUR.

În 2021, transporturile aerian și maritim au fost caracterizate de întreruperi ale lanțului de aprovizionare, o lipsă a capacității de transport și, în consecință, tarife ridicate. Ca rezultat al acestei dezvoltări, segmentul de afaceri Air & Sea Logistics a reușit să atingă o creștere record a veniturilor de 78,3%. Transporturile au crescut cu 9,1%, iar tonajul a crescut cu 20,9%. Un succes deosebit a fost extinderea continuă a charterelor aeriene de marfă la o rețea de transporturi regulate între Asia, Europa și America de Nord. DACHSER a finalizat un total de 230 de zboruri charter în 2021. „Disponibilitatea sigură a spațiului aerian de marfă oferă clienților siguranță atunci când planifică, iar aceasta a fost cheia succesului în 2021. În plus, s-a dovedit a fi un mare avantaj faptul că putem expedia mărfurile de peste mări direct prin propria noastră rețea europeană de transport terestru pentru distribuție și livrare”, explică Eling.

Acțiune strategică și orientată spre viitor

Volatilitatea și provocările continuă să modeleze piața în 2022. Războiul din Ucraina provoacă suferințe extreme și va lăsa, de asemenea, amprente adânci asupra economiei globale. Apoi există costurile record ale energiei electrice și combustibilului, înrăutățirea suplimentară a penuriei șoferilor și întreruperile persistente ale lanțurilor globale de aprovizionare. Aceasta din urmă este cauzată parțial și de noile focare de COVID-19, cum s-a întâmplat recent în China și Hongkong. ”Trebuie să acceptăm că avem încă un an în care menținerea lanțurilor de aprovizionare va necesita management de criză, flexibilitate și rezistență”, spune Eling.

Cu toate acestea, DACHSER continuă să investească în sisteme logistice, tehnologii digitale și echipamente orientate spre viitor. După ce a investit aproximativ 100 de milioane de euro în 2021, compania intenționează să cheltuiască aproximativ 200 de milioane de euro în 2022. ”Vorbim despre proiecte emblematice precum depozitul nostru automatizat de 52.000 de paleți din Memmingen, care va intra în funcțiune în octombrie”, a clarificat Eling. ”În același timp, facem și investiții substanțiale în digitalizare, protecția climei și în special în angajații noștri – la urma urmei, logistica este și va fi întotdeauna o afacere condusă de oameni pentru oameni.” În 2021, DACHSER a angajat aproximativ 1.000 de angajați noi în întreaga lume, iar aproximativ 2.200 de tineri urmează un program de internship în agențiile DACHSER de pe tot globul. Capitalul social ridicat de 60 la sută oferă un sprijin puternic politicii investiționale a DACHSER.

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu