Suntem dedicați modei

Indistria modei este o lume rapidă, sezonieră, globală și într-o continuă dezvoltare din punct de vedere al sustenabilității. În momentul în care hainele ajung pe rafturile magazinelor, au o anumită imagine, nu sunt șifonate și desigur, ajung la timp. Această provocare este, cu drag, soluționată de DACHSER în cadrul departamentului de logistică dedicată modei.

/un sistem sofisticat de logistică pentru un sector la fel de sofisticat
/un sistem sofisticat de logistică pentru un sector la fel de sofisticat

Londra, Milano, New York sau Paris sunt capitalele lumii din punct de vedere al modei, căci în mod regulat aceste mari orașe atrag fani și presă pentru spectacole majore de modă și pentru brandurile de lux. Urmărind acest evenimente, încântătoarele creații și trenduri se răspândesc pe tot globul foarte rapid. Pentru a avea succes în această industrie, companiile au nevoie de strategia logistică potrivită pentru a livra bunurile așteptate de clienți la timp și impecabil din punct de vedere al calității.

Aici intervine DACHSER, cu toată experiența și gradul de inovare cu care se mândrește. Sectorul de modă din cadrul DACHSER se concentrează exclusiv pe produse din categoria haine, pantofi și accesorii pentru clienții din segmentul de lux, high-fashion sau chiar uzual.

“Industria modei are cereri mari în privința livrării propriilor produse și suplimentarea serviciilor specifice industrie. Puncte cheie în această discuție sunt livrările fără produse șifonate, prin atârnarea produselor pe umerașe și colectarea retururilor sau schimbarea bunurilor cu defecte cât mai rapid posibil. Mai mult, industria modei necesită un schimb rapid al produselor între magazinele individuale prin servicii de tipul shop-to-shop” explică Uwe Riechel, Department Head Fashion Logistics la DACHSER. “Cu soluția pe care o oferim, ne-am echipat să facem față lumii modei și diverselor sale cerințe.”

Riechel confirmă că această posibilitate oferiră de compania DACHSER se bazează pe standardizarea proceselor și a procedurilor în toate branșele din rețeaua DACHSER. Mai mult, se adaugă și apropiata integrare a transportului pe uscat și apă din zona europeană ca parte a rețelei DACHSER. “Drept rezultat, noi suntem capabili să oferim soluții logistice transparente, integrate și croite special pentru consumatorii industriei modei, care sunt de cele mai multe ori consumatori globali. Și facem toate acestea alături de un personal specializat în nevoile industriei.”

Un “fermoar” la modă din punct de vedere logistic

Abodarea holistică se reflectă în conceptul oferit de către DACHSER în cadrul departamentului de Fashion Logistics Zipper. The Zipper, sau fermoarul, combină gama completă a logisticii de servicii precum achizițiile, servicii de valoare adaugată, depozitarea, distribuirea către sectorul B2B și către punctul de vânzare sau retur. “Considerăm întregul spectru de sarcini logistice și oferim portofolii de soluții pentru a le integra. În acest fel, ofertele DACHSER chiar adaugă valoare în cadrul industriei. ” spune Riechel.

“Noi suntem capabili să oferim soluții logistice transparente, integrate și croite special pentru consumatorii industriei modei, care sunt de cele mai multe ori consumatori globali.” spune Uwe Riechel, Head of Fashion Logistics Department la DACHSER

Acordăm atenție sporită manipulării profesionale a hainelor de o calitate superioară sau mai delicate. Produsele trebuie să ajungă la magazine într-o condiție exemplară. Experții din logistica modei, de la DACHSER, se bazează pe două soluții inovatoare precum Roll&GOH și ProFashional Box.

/Prêt-à-porter: Fără cute pe raft
/Prêt-à-porter: Fără cute pe raft

Dulapul care se mută

GOH sau soluția Roll&GOH face referire la denumirea în limba engleză a sintagmei haine pe umeraș. În cadrul continerului rulant, bunurile atârnate pot fi transportate prin toată Europa și aduse direct din camion în magazin. Pentru a utiliza spațiul într-un mod optim în cazul soluției Roll&GOH, bunurile plate se pot depozita în cutii pe podea. O copertină specială păstrează bunurile sigur împachetate și protejate de ploaie sau praf. Odată ajunse în magazin, anagajații le pot amplasa imedia și în condiție perfectă fără să consume timp în plus pentru îngrijirea produselor. “Cu soluția inventată de DACHSER, suntem într-un final capabili să oferim clienților noștri opțiunea de a primi produsele cerute peste noapte și într-o stare perfectă. Nu putem să păstrăm acest avantaj secret” spune Martina Buckenmaier, CEO pentru compania de familie RIANI.

Drept soluție de distribuție pentru livrările de haine în bune condiții, departamentul de logistică pentru modă DACHSER oferă tranzit rapid și de încredere, precum livrări pentru umătoarea zi în Germania, și opțiuni precum livrări în 48 sau 72 de ore în restul Europei.

Livrări perfecte și pe calea aerului

Departamentul de logistică pentru modă DACHSER deține altă idee inovatoare numită ProFashional Box. Acest concept a fost creat special pentru livrările eficiente, la nivel global, a bunurilor plate sau agățate în containere, pe calea aerului, numite ULDs sau unități de încărcare. Sistemul ProFashional Box este ușor de folosit și eficient din punct de vedere al costului, căci oferă posibilitatea transportului protejat pentru bunurile delicate și poate fi folosit de nenumărate ori.

 Ambele concepte menționate au fost create cu gândul la sustenabilitate. “Transportul mărfurilor agâțate este o provocare dacă vrei să utilizezi în mod optim spațiul cargo disponibil. ” spune Riechel. Containerul rulant inventat de DACHSER poate să transporte în acelați timp bunuri aflate pe umerașe sau cutii de carton pentru bunurile plate, facând posibil transportul eficient chiar către punctul de vânzare. Mai mult, se poate folosi de nenumărate ori, salvând astfel timp și bani pentru că nu se folosește împachetarea de unică folosință. 

/Nou: Roll&GOH pentru retail
/Nou: Roll&GOH pentru retail

Către raftul din magazin cu zero emisii de carbon

DACHSER oferă opțiuni de livrări bazare pe vehicule electrice în 12 orașe și zone metropolitane din Europa. Acest lucru este un punct cheie cu privire la acțiunile climatice, în mod special pentru industria modei, căci magazinele sunt de multe ori situate în zone centrale.

Reducerea amprentei de carbon este doar unul dintre beneficiile departamentului de logistică a modei DACHSER - clienții se pot baza, de asemenea, pe procese standard de logistică care se aplică în toată Europa și sunt complet transparente în procesul de livrare. Indiferent unde sunt transportate bunurile, prin rețeaua terestră, pe aer, sau apă DACHSER va oferi soluții potrivite pentru un proces uniform și standardizat pentru rețeaua globală.

Locațiile de depozitare din toată Europa și toată lumea oferă flexibilitate pentru a pune bazele unui proces de livrare precis pentru clienții din zona modei. Riechel afirmă “Motto-ul nostru este: Livrăm bunurile potrivite, pentru locurile potrivite, în timpul potrivit și în condiții perfecte.”

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu