înapoi
Noutăți Comunicate de presă
Comunicate de presă

Odată cu începerea noului an de formare, forța de muncă la Dachser depășește 30.000

La 1 septembrie, furnizorul de logistică DACHSER dispune de mai mulți angajați decât în orice alt moment al istoriei sale: aproximativ 30,500 de persoane în întreaga lume, comparativ cu Germania, care are 16,466 angajați. În plus, în acest an 732 de tineri au ales să studieze cu DACHSER în Germania – acesta fiind cel mai mare număr înregistrat vreodată.

Stagiarii DACHSER
Stagiarii DACHSER

Pe măsură ce economia continuă să se dezvolte, efectele sale se resimt și pe piața muncii: furnizorul de logistică DACHSER are în prezent cea mai mare forță de muncă de la înființarea companiei. La sfârșitul anului 2017 erau angajate 29,098 de persoane; în prezent, această cifră a crescut cu aproximativ 5%. "Oamenii sunt și vor continua să fie cea mai importantă resursă", spune Bernhard Simon. "La urma urmei, angajații noștri deschid calea către o economie globalizată în rețea, organizează procese de stocare și livrare la nivel mondial și fac față clienților noștri".

Compania de familie câștigă din nou cele mai bune note pentru programul său de formare. Un total de 732 de tineri din toată Germania au decis să-și înceapă cariera cu DACHSER - cu 5% mai mult decât în anul precedent. În total, DACHSER pregătește 1,757 ucenici și studenți la nivel național; în afara Germaniei, 41 de potențiali specialiști în logistică urmează un program de formare pentru a deveni "specialiști în expedierea și logistica DACHSER". Cele mai populare opțiuni pentru stagiarii sunt: expeditor internațional, operator logistic în depozit și conducătorul auto profesionist. Numărul de persoane care se pregătesc pentru postul de șofer profesionist prin intermediul companiei DACHSER Service und Ausbildungs GmbH este în continuă creștere: în vara anului 2018, 23 de șoferi au terminat programul cu succes, iar alte 106 persoane din Germania au început același program. DACHSER intenționează acum să-și extindă conceptul de training și în Austria: unsprezece persoane au început să se pregătească ca șoferi profesioniști la DACHSER Austria - în creștere față de anul trecut, când doar trei persoane din întreaga țară s-au înscris în program.

Oamenii sunt și vor continua să fie cea mai importantă resursă.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

"Ca a treia cea mai mare industrie din Germania, logistica oferă o gamă largă de cariere care promite un viitor luminos", spune Vera Weidemann, șeful departamentului Resurse Umane la DACHSER. "În industria noastră, personalul calificat este factorul limitator al creșterii economice. De aceea avem nevoie de angajați bine instruiți și motivați, acum mai mult ca niciodată". Formarea exigentă, dar eficientă face parte din cultura corporativă la DACHSER: rata de instruire este de aproximativ 10%. În spiritul responsabilității corporative, compania angajează cursanții care își finalizează cu succes programul.

DACHSER România – creștere constantă a resurselor umane

Deși în ultimii 5 ani țara noastră se confruntă cu o puternică migrație a forței de muncă, DACHSER România a crescut constant numărul locurilor de muncă. Încă de la începutul activității, compania și-a propus focalizarea atenției pe instruirea, dezvoltarea și păstrarea angajaților, având ca viziune asigurarea stabilității pe piața transporturilor și creșterea sustenabilă pe termen lung.

Dezvoltarea companiei și a activităților desfășurate, precum și investirea în resursele umane (training-uri) au dus la o creștere permanentă a numărului de angajați. Încă de la începutul activității (intervalul octombrie 2009 – 2017) cifra de afaceri a avut o creștere de aproximativ 600%, iar numărul mediu al salariaților s-a mărit de la 29 în anul 2010 la 90 în 2018, ceea ce reprezintă o dezvoltare ce depășește 190%.