DACHSER achiziționează furnizorul de software logistic kasasi

Această achiziție consolidează competențele digitale ale furnizorului de servicii logistice în domeniul telematicii, al conectivității, al inteligenței artificiale (AI) și al internetului obiectelor (IoT).

La 25 octombrie 2022, DACHSER a achiziționat o participație majoritară în cadrul furnizorului de software kasasi GmbH. Cu sediul în Kempten (la fel ca DACHSER), în regiunea Allgäu din sudul Germaniei, această întreprindere are 50 de angajați. Cele două companii au convenit să nu dezvăluie prețul de achiziție.

Burkhard Eling (CEO of DACHSER), Markus Lechner (General Manager kasasi), Stefan Hohm (CDO DACHSER)
Burkhard Eling (CEO of DACHSER), Markus Lechner (General Manager kasasi), Stefan Hohm (CDO DACHSER)

Înființată în 2009, kasasi dezvoltă produse software inovatoare care optimizează și aduc transparență proceselor de transport rutier, feroviar și pe căile navigabile. „În calitate de furnizor extrem de inovator de aplicații de conectivitate și IoT, kasasi completează perfect propriile noastre competențe digitale”, a declarat Stefan Hohm, director de dezvoltare și membru al Comitetului executiv al DACHSER. „Platforma kasasi combină datele telematice de la cele peste 8.500 de containere mobile și 5.000 de remorci pe care le deținem cu datele de expediere și planificare din sistemul nostru principal de gestionare a transporturilor, Domino. Combinarea și analizarea inteligente ale acestor date deschid posibilități complet noi pentru planificarea transporturilor, calcularea orelor de sosire și chiar urmărirea și gestionarea transporturilor.”  

Primul pas al DACHSER a fost achiziționarea unei participații majoritare în cadrul kasasi la 25 octombrie 2022. Aceasta va achiziționa restul acțiunilor în trepte și va finaliza achiziția până în 2026. kasasi va continua să fie condusă de directorul general Markus Lechner și de echipa sa experimentată. Compania va continua să deservească clienții existenți din industriile feroviară, de retail, alimentară și farmaceutică, ca și până acum. Expansiunea viitoare se va concentra pe activitatea de soluții de monitorizare și analiză pentru transportul feroviar.

Combinarea și analizarea inteligente ale acestor date deschid posibilități complet noi pentru planificarea transporturilor, calcularea orelor de sosire și chiar urmărirea și gestionarea transporturilor.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO)

„Cu DACHSER ca acționar majoritar, putem să ne continuăm povestea de succes și să ne concentrăm toată atenția asupra dezvoltării de software de pionierat în domeniul transportului și logisticii”, precizează dl Lechner, care a lucrat la DACHSER timp de mulți ani înainte de a înființa start-up-ul. „În continuare, această stabilitate și siguranța vor fi în beneficiul personalului nostru și mai ales al clienților noștri.”

Dinamica și puterea inovatoare

Digitalizarea sistematică joacă un rol cheie în eforturile Dachser de a optimiza și consolida în continuare lanțurile de aprovizionare ale clienților săi. „Cu tehnologiile digitale potrivite, putem crește și mai mult eficiența, am integrat clienții noștri îndeaproape în procesele noastre și putem transporta mai multe mărfuri cu actuala capacitate de încărcare. Creșterea transparenței îmbunătățește planificarea și scurtează timpul necesar pentru a răspunde la orice perturbări în lanțurile de aprovizionare”, subliniază Burkhard Eling, CEO al DACHSER. „Acesta este motivul pentru care am achiziționat kasasi - o companie dinamică, cu o mare putere de inovare în domeniul vizibilității și conectivității lanțului de aprovizionare. De asemenea, investim în continuare în propria noastră dezvoltare IT și software cu un personal de aproximativ 560 de angajați, în activitatea de cercetare și dezvoltare din cadrul DACHSER Enterprise Lab în colaborare cu Fraunhofer IML și, nu în ultimul rând, în managementul nostru global al ideilor și al inovațiilor.”

DACHSER worldwide
Contactați-ne
Contact Madalina Sandu