Cariere Mediaroom

Securitate vamală - respectarea fermă a reglementărilor vamale

Autoritățile vamale au făcut legislația mai restrictivă, în vederea luptei împotriva terorismului internațional. Printre altele, obligă companiile să anunțe formalitățile vamale în avans prin intermediul unor programe de parteneriat, cum ar fi C-TPAT, pe baza cărora companiile sunt clasificate ca parteneri de încredere. Noi vă ajutăm să vă importați mărfurile mai repede în țara dorită, unde, în calitate de deținător de certificat, avem colaboratori în cadrul autorităților vamale.

Exportul în SUA este supus unor măsuri stricte de securitate

Statele Unite ale Americii au impus numeroase embargouri împotriva terorismului global și restricții vamale riguroase pentru importuri. Acestea asigură protecția împotriva anumitor persoane și organizații sau urmăresc să taie sursele financiare ale grupărilor teroriste. Aceasta înseamnă că unele țări, companii și persoane sunt trecute pe „lista neagră” de către Statele Unite ale Americii. O listă a grupărilor teroriste poate fi găsită în Regulamentul UE 881/2002, iar așa-numitul „Regulament taliban” poate fi găsit în Regulamentul UE 2580/2001.

Privire de ansamblu asupra securității vamale DACHSER:

  • Angajați experimentați cu pregătire intensivă regulată  
  • Mulți ani de experiență în lucrul cu ISF  
  • Recunoscut ca AEO (Authorized Economic Operator) din iulie 2008  
  • Prelucrarea rapidă a importurilor din SUA  
  • Contact direct cu persoanele de contact locale

Fără regula 10+2, mărfurile nu intră în SUA

O examinare aprofundată a exporturilor dumneavoastră este consecința inevitabilă a unor reglementări de securitate mai stricte în SUA. Verificarea mărfurilor dumneavoastră se realizează conform documentației ISF. Conform așa-numitei reguli 10+2, către Serviciul Vamal al SUA trebuie transmise electronic zece intrări definite - cu cel puțin 24 de ore înainte ca nava să părăsească portul de plecare. Dosarele incorecte, întârziate sau lipsă vor fi sancționate cu amenzi între 2.500 și 5.000 de dolari. În special, în cazul în care dosarele sunt incomplete, riscați ca expedierea dumneavoastră să fie supusă unei verificări vamale de durată într-un port din SUA unde este necesară plata.

În calitate de AEO, vă facilităm importurile

Pentru a documenta siguranța importurilor dumneavoastră la serviciile vamale americane, vă ajutăm în numeroase cazuri. În primul rând veți beneficia de reputația noastră bună: Statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) facilitează controalele vamale relevante pentru securitate. Astfel, asigurăm un lanț internațional de aprovizionare fără întreruperi pentru mărfurile dumneavoastră.

Transportul fără întreruperi al mărfurilor către SUA

Suntem, de asemenea, partenerul potrivit pentru dumneavoastră atunci când este vorba de formalități. În calitate de „înregistrator” acreditat, DACHSER lucrează în numele a numeroși clienți din 2009. Angajații noștri sunt familiarizați cu reglementările și procesele autorităților vamale americane până la cele mai mici detalii. Când transmitem date, folosim o platformă web testată de către Serviciul Vamal al SUA pentru a transmite în siguranță datele dumneavoastră de expediere. 

Cu ajutorul serviciilor noastre, importurile dumneavoastră vor ajunge în siguranță în SUA. Procesele noastre profesionale de vămuire vă permit să vă ocupați fără probleme de afacerile din SUA și să excludeți de la bun început orice surpriză neplăcută. De asemenea, ne putem ocupa de documentele dumneavoastră chiar dacă utilizați alți furnizori de servicii pentru a vă transporta mărfurile. Persoana de contact din cadrul filialei locale DACHSER va fi bucuroasă să ofere detalii suplimentare.