Cariere Mediaroom

Portret de tara DACHSER Romania

Istoria companiei DACHSER arată modul în care o companie se poate dezvolta dinamic în conformitate cu progresul tehnologic și impactul globalizării asupra industriei logistice. DACHSER a recunoscut oportunitățile care au fost deschise într-un stadiu incipient și le-au folosit în mod consecvent - astfel a apărut o companie locală de expediere de la una dintre cele mai importante companii de logistică.

Astăzi, noi susținem soluții de logistică extrem de moderne, eficiente și bazate pe tehnologia IT. Acestea se bazează pe integrarea strânsă a rețelelor globale de transport și depozitare, a parteneriatelor pe termen lung și a rețelelor digitale consecvente la nivel mondial. Cu combinația de succes a tuturor canalelor de vânzări în sensul unei strategii cu mai multe canale, oferim clienților noștri un sistem sigur și fiabil pentru sarcinile lor logistice exigente.

De la fondarea companiei, strategia DACHSER a fost orientată către creșterea durabilă a rețelelor sale. Noile regiuni și piețe au fost întotdeauna dezvoltate prin înființarea de sucursale și companii naționale sau prin achiziționarea unor companii care ar putea fi perfect integrate în rețea. Aplicarea consecventă a strategiei corporative și a valorilor corporative este o prioritate de vârf.

Momente importante din istoria companiei noastre

2023 - DACHSER achiziționează compania de logistică alimentară Müller, asigurându-și poziția de lider în rețeaua de distribuție a alimentelor din Olanda.

DACHSER planifică zone de livrare cu emisii zero în încă zece orașe. Accentul se pune în primul rând pe regiunile metropolitane europene, unde DACHSER este reprezentată de propriile filiale în unitatea de afaceri European Logistics.

Odată cu achiziționarea expeditorului de marfă aerian și maritim ACA International, DACHSER își extinde propria rețea prin înglobarea a încă șase locații în Australia și Noua Zeelandă.

DACHSER își extinde prezența cu două birouri de vânzări în Asia de Sud-Est (Chiang Mai, Thailanda și în Da Nang, Vietnam).

2022 - DACHSER achiziționează furnizorul de software de logistică kasasi și își consolidează expertiza în telematică, conectivitate, inteligență artificială (AI) și Internet of Things (IoT) odată cu achiziția.

DACHSER achiziționează restul de 50% din acțiunile în asociațiile sale mixte din Ungaria „Liegl & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.”. și „Liegl & DACHSER ASL Hungary Kft.

2021 - Burkhard Eling începe ca CEO al DACHSER. Schimbare generațională realizată cu o nouă echipă de conducere în noul an.

DACHSER extinde livrarea fără emisii în unsprezece orașe europene. DACHSER Emission-Free Delivery face, așadar, parte din strategia de protecție a climei pe termen lung.

Din 1 ianuarie 2021, DACHSER este membru al German Hydrogen and Fuel Cell Association (DWV), un grup de interese care promovează introducerea rapidă pe piață a hidrogenului ca purtător de energie și tehnologie pentru celulele de combustibil din 1996.

2020 - DACHSER înființează Comitetul Executiv pentru viitor. Echipa viitorului consiliu de administrație condusă de Burkhard Eling va prelua de la 1 ianuarie 2021; Bernhard Simon și Michael Schilling se vor alătura Consiliului de Administrație în 2021.

2018 - În 2017, DACHSER a cumpărat în totalitate compania italiană de logistică alimentară Papp Italia, achiziție care se reflectă acum și în nume: cu efect imediat, filiala din Verona din nordul Italiei va funcționa sub numele DACHSER Italy Food Logistics S.R.L.

Perspective bune pentru centrele orașelor afectate de gaze de eșapament și ambuteiaje: în Stuttgart, DACHSER a înființat pentru prima dată o zonă de livrare fără emisii pentru transporturile de mărfuri generale.

2017 - DACHSER înființează Enterprise Lab la Fraunhofer IML. DACHSER Enterprise Lab completează propriile capacități de cercetare și dezvoltare ale DACHSER cu competențe importante și acces facil la specialiști.

2015 - DACHSER își schimbă forma juridică în Societas Europaea (SE), pregătindu-se pentru viitor. Nu există planuri de a lista firma de familie la bursă. Structurile de management la nivel mondial sunt adaptate în funcție de dimensiunile companiei.

DACHSER își intensifică inițiativa pentru șoferii profesioniști și implementează un concept holistic pentru promovarea șoferilor profesioniști cu DACHSER Service und Ausbildungs GmbH.

2014 - DACHSER înființează un centru Euro pentru logistică alimentară în Erlensee, Hesse.

2013 - Doisprezece furnizori europeni de logistică alimentară înființează European Food Network: Această asociație de parteneri stabili s-a impus din acel moment ca o rețea cu operațiuni fără cusur, reglementate prin standarde unificate.

2011 - DACHSER înființează noi centre Euro în orașul francez Clermont-Ferrand și în capitala Slovaciei, Bratislava.

2002 - DACHSER înființează un centru Euro în municipalitatea Saarland din Überherrn.

1990 - Ca inițiator al standardizării codurilor de bare din sectorul logistic sub forma sistemului global de identificare EAN/NVE, compania DACHSER și-a dovedit încă o dată spiritul inovator și deschizător de drumuri.

1982 - Se lansează DACHSER Food Logistics, serviciul de transport al alimentelor proaspete, sensibile la temperatură, de înaltă calitate.

1980 - DACHSER începe dezvoltarea internă de aplicații informatice folosind tehnologii moderne de comunicare.

1971 - Odată cu trecerea întregii flote la remorcile de tip swap body și adaptarea proceselor operaționale, DACHSER se impune ca lider al inovației în cadrul industriei.

1951 - Thomas Dachser a fost primul transportator care a deschis un birou de transport aerian de marfă pe aeroportul din München.

1934 - Se deschid primele filiale din Germania; firma de familie se extinde.

1930 - Thomas Dachser înființează în Kempten o companie de transport pe distanțe lungi, coordonată de un singur om.

Acesta este doar un scurt fragment din istoria companiei DACHSER. Puteți găsi toate evenimentele importante pe site-ul companiei.

Sesizările dvs. sunt importante pentru noi!

Dacă aveți cunoștință de eventuale abateri de la reguli în companie, găsiți aici mai multe informații privind sesizarea către Compliance Office.

Descarcă

Compliance

Totul despre respectarea standardelor corporative poate fi găsit pe site-ul nostru corporativ.

Codul de conduită

Prezentul Cod de conduită se aplică la nivel mondial, tuturor angajaţilor si unităţilor organizaţionale din cadrul Dachser. În el sunt descrise principiile obligatorii de conduită care trebuie respectate de toată lumea. Astfel, se va asigura succesul pe termen lung al companiei noastre.

Descarcă

Codul de conduită al companiei DACHSER pentru partenerii comerciali

„Codul de conduită al companiei DACHSER pentru partenerii comercial” reprezintă o orientare pentru toate companiile care doresc să intre în relații comerciale cu DACHSER. Acesta reprezintă o bază obligatorie pentru cooperarea cu DACHSER.

Descarcă

Citiți mai multe despre DACHSER România

Fapte țară
Mai mult
Managementul țării
Mai mult